"LALE" OVERAVAJU VIZU ZA NEMAČKU: Grupa B i dalje bez nerešenog rezultata , ali ne računajte da Irci mogu do boda u Amsterdamu

O. M.

18. 11. 2023. u 10:50

U devetom kolu kvalifikacija za EURO 2024, u subotu od 20 časova i 45 minuta na Johan Krojf areni u Amsterdamu Holandija dočekuje Republiku Irsku.

ЛАЛЕ ОВЕРАВАЈУ ВИЗУ ЗА НЕМАЧКУ: Група Б и даље без нерешеног резултата , али не рачунајте да Ирци могу до бода у Амстердаму

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o utakmici devetog kola grupe B u kojoj je Francuska već obezbedila prvo mesto, dok se "lale" sa Grčkom bore za drugu direktnu vizu za Nemačku. 

Iako su ove dve reprezentacije bodovno izjednačene Holandija je u boljoj poziciji, jer ima bolji međusobni skor i utakmicu manje. 

to znači da će izabranoici Ronalda Kumana već večeras osigurati plasman na EURO 2024, ukoliko savladaju savladaju Irsku pred svojim navijačima u Amsterdamu.

Holandija nije baš najbolje počela kvalifikacije. Ubedljivo je poražena na gostovanju svetskom vicešampionu Francuskoj, bilo je čak 4:0 za "galske petlove". Izgubili su i kod kuće od istog rivala, a međuvremenu su loše odigrali i na završnom turniru Lige nacija.

Nisu se proslavili igrom ni protiv Grčke, ali su uspeli da ih pobede dva puta. U Ajndhovenu je ta pobeda bila rezultatski ubedljiva, ali samo zato što su Heleni igrali previše bojažljivo na tom susretu.  U Atini, na stadionu "Aja Sofija" do pobede su stigli tek u zaustavnom vremenu  golom Virdžila van Dajka iz kaznenog udarca.

Bila je to prva utakmica posle skoro godinu dana i deset odigranih mečeva reprezentacija "oranja" koja nije došla u 3+ i tek druga u poslednje više od dve godina koja nije došla 2+.

Republika Irska je bez šansi za plasman. Do juče su se nadali da bi mogli do baraža, ali su rezultati u drugim grupama otklonili svaku mogućnost za tako nešto.

Trenutno su četvrti u Grupi B sa šest bodova. Sve bodove osvojili su izabranici Stivena Kelija protiv slabašnog Gibraltara kome su dali sedam od svojih devet golova postignutih u grupi.

Između te dve pobede, izgubili su na gostovanju kod Francuske sa 2:0,  istim rezultatom od Grčke na svom terenu, dok su pre dva meseca poraženi od Holandije sa 2:1 u gostima. 

Zanimljivo je da u ovoj grupi još nijedna utakmica nije završena bez pobednika, a još zanimljivije da Holandija nije iggrala nerešeno već 12 utakmica, a Republika Irska jednu više.

Što se tiče mđusobnih susreta, sastajali su se 21 put do sada. Uz deset pobeda Holandije i sedam Republike Irske, četiri utakmice završene su neodlučeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,88) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)