ŠAMROK ZA OVERU TITULE, S. PATRIK ZA PRODUŽETAK NADE: Derbi godine u irskoj Premijer diviziji odlučuje šampiona

O. M.

27. 10. 2023. u 12:40

IRSKA Premijer divizija bliži se kraju a današnji susret Sent Patriksa i Šamrok roversa mogao bi da odluči šampiona kolo pre kraja (dva kola u slučaju Šamroka koji ima utakmicu manje). Meč odluke igra se od 21 čas na stadionu "Ričmond park" u Dablinu.

ШАМРОК ЗА ОВЕРУ ТИТУЛЕ, С. ПАТРИК ЗА ПРОДУЖЕТАК НАДЕ: Дерби године у ирској Премијер дивизији одлучује шампиона

FOTO: Profimedia

Dve, odnosno tri utakmice do kraja lige, Šamrok ima tri boda prednosti nad rivalom i znatno bolju gol-razliku, a o šampionu Irske odlučuje ona a ne međusobni susreti, tako da bi pobeda "detelinarima" sigurno donela 21. titulu šampiona Irske, a četvrtu uzastopnu.

Bod bi bio gotovo sigurno dovoljan jer bi samo u slučaju dva ubedljiva poraza do rkaja sezone ostli bez titule, dok bi poraz Šamroka dao nešto veće nade Sent Patriksu, a u igru bi vratio i Deri siti. Teoretski, može da se desi da tri ekipe na kraju prvenstva imaju isti broj bodova, 65 u kom slučaju bi titula ostala u Talatu.

Šamrok je nakon košmarnog leta tokom kojega je zabeležio čak šest poraza i jedan remi, bez pobede, ušao u formu i već osam utakmica nije izgubio. U prethodnom kolu pobedio je sa čak 5:0 Drogedu, jedinu ekipu koja ga tokom jula nije pobedila. Zanimljivo je da je tokom ove serije bez poraza Šamrok odigrao nerešeno sa Korkom, ali i sa UC Dablinom ubedljivo najlošijom ekipom lige. obe ove utakmice zavrpšene su bez golova.

Sent Patrik je takođe u sjajnoj formi. Od ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencija, izgubili su samo dve utakmice, u gostima od Šelburna i kod kuće od Drogede. Da nisu kiksnuli u toj utakmici sada bi sa mnogo više nade i smopouzdanja ušli u ovaj derbi. Ovako, loše igre na ričmon dparku gde su doživeli čak četiri poraza, verovatno će ih koštati gubitka titule, na koju čekaju "supersveci" čekaju od 2013. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)