DERBI ZAČELJA U SEGUNDI: Slavni dani Alkorkona odavno su prošli

O. M.

23. 10. 2023. u 12:55

ALKORKON i Kartaghena sastaju se u poslednjoj utakmici 12. kola španske druge lige, popularne Segunde. Utakmica se igra na Gradskom stadionu Santo Domingo u predgrađu Madrida Alkorkonu.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У СЕГУНДИ: Славни дани Алкоркона одавно су прошли

Foto Profimedia

Obe ekipe nalaze se u dnu tabele i po svemu sudeći čeka ih grčevita borba za opstanak.  Alkorkon je prošlu sezonu proveo u trećem razredu španskog fudbala gde je ispao posle 12 godina u Segundi. Taj drugoligaški period obeležio je i sa nekoliko zapaženih izleta u Kupu kralja, naročito u sezoni 2016/17 kada je stigao do četvrtfinala , iako je nekoliko godina ranije još kao trećeligaš napravio senzaciju eliminisavši Real Madrid u šesnaestini finala.

to su ipak neka davno prošla vremena, a Alkorkon je u povratničkoj sezoni u Segundi već najavio da će voditi ogorčeu borbu za opstanak, u kojoj će mu jedan od rivbala biti i današnji protivnik Kartagena. 

Domaćin je 20. na tabeli sa devet bodova, dok je gost poslednji 22. sa samo pet.

Najavu možda boljih dana Alkorkon je pokazao pobedom u gostima nad Saragosom od 2:0, ali je već u narednom kolu istim rezultatom poražen od Andore. kartahena je ostvarila samo jednu pobedu, u četvrtom kolu nad Viljarealom B. Od tada sedam utakmica su bez trijumfa, a za to vreme osvojili su samo dva boda.

Prošle godine su se sastali u Kupu Kralja kada je Kartahena bila bolja na penale, a pretprošle sezone u Segundi bilo je 3:1 za današnje goste u mediteranskoj luci i 1:1 u predgrađu Madrida.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)