"ORLIĆI" NE ZNAJU ZA PORAZ: Gatuzo uspeo da probudi igrače Marseja

O. M.

21. 10. 2023. u 13:59

NICA dočekuje Olimpik iz Marseja u derbiju devetog kola francuske Lige 1. Utakmica se igra na stadionu alijanc rivijera s početkom od 21 čas.

ОРЛИЋИ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ: Гатузо успео да пробуди играче Марсеја

Foto: Profimedia

Posle osam kola nica je jedina ekipa u Ligi jedan bez poraza. Sa 16 bodova zauzima drugo mesto iza vodećeg Monaka koji je skupio bod više iako ima jedan poraz, a njega mu je pre tačno mesec dana nanela upravo Nica (1:0). 

Na svom terenu Nica je nepobediva već sedam utakmica, od 32. kola prošle sezone kada je na Alijans areni sa 2:1 slavio Klermon.

Jedina boljka je broj remija u obe ove serije, koji nagoveštava da ima još prostora za napredak, a posledica je malog broja golova na koji "orlići" igraju pod vođstvom mladog italijanskog stručnjaka Frančeska Fariolija. To je bila njegova prepoznatljiva taktika i dok je vodio turski Fatih Karagumruk, mada je na kratko odustao od nje dok je vodio Alaniju.

Navijači Nice nemaju razloga da se bune zbog ovoga sve dok ekipa stoji na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Nica je u pet od osam dosadašnjih utakmica sačuvala mrežu što je rekord kome nijedna ekipa u "ligama petice" ne može da parira.

Marsej je pred reprezentativnu pauzu pobedio Avr sa 3:0, čime je prekinuo negativnu seriju od šest utakmica bez trijumfa. Ove godine još nisu uspeli da vežu dve pobede, ali Nica je tradicionalno lagan protivnik pa bi Đenaro Gatuzo već posle mesec dana na dužnosti trenera mogao da učini ono što njegovom prethodniku Marselinju nije uspelo od kad je preuzeo tim od Igora Tudora.

Olimpik je u istoriji lige jedan i njenih prethodnica 58 puta savladao Nicu što je rekord u broju pobeda jedne ekipe nad drugom u okviru francuskog elitnog razreda.

Prošle sezone ovde su pobedili sa 3:0, golovima Tabareza i dvostrukog strelca Aleksisa Sančezsa. Nijedan od njih dvojice nije više u Olimpiku, Portugalac je u Notingemu, a Čileanac u Interu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu