SAMARDŽIĆ I DRUŽINA SU JOŠ BEZ POBEDE: Zebre su prošle godine odnele bodove iz Toskane

O. M.

06. 10. 2023. u 15:37 >> 15:38

EMPOLI i Udineze otvaraju osmo kolo italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Karlo Kastelani" u Empoliju od 18 časova i 30 minuta.

САМАРЏИЋ И ДРУЖИНА СУ ЈОШ БЕЗ ПОБЕДЕ: Зебре су прошле године однеле бодове из Тоскане

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Reč je o derbiju začelja pošto posle sedam kola domaćin je pretposlednji sa tri boda koja je osvojio pobedom u pretposlednjem kolu, dok je gost jedno mesto iznad zone ispadanja sa četiri osvojena poena, sve iz nerešenih utakmica.

Pobeda nad Salernitanom bila je prvi trijumf Empolija u takmičarskoj utakmici još od 22. maja kada je u prošlom prvenstvu savladao Juventus. Od tada je samo još odigrao nerešeno sa Veronom, a poražen je u preostalih sedam utakmica, uključujući i kup protiv trećeligaša Čitadele.

Da stvar bude još gora po Empoli, ova ekipa je do sada postigla samo dva gola u sezoni - onaj jedini u minimalnoj pobedi nad Salernitanom i jedan u kup-porazu od Čitadele (1:2). Empoli nije fenjeraš na tabeli samo zahvaljujući tome što je povratnik u Seriju A Kaljari do sada osvojio samo dva boda, iako je po igrama možda zaslužio i više nego Empoli.

"Azuri" su vrhunac nemoći pokazali na gostovanju Romi koja ih je kući ispratila sa sedmicom. Bio je to najteži poraz Empolija u Seriji A i jedan od dva najteža u istoriji pošto su 1948/49. istim rezultatom poraženi i od Peskare u Seriji B. 

Trener Aurelio Andreacoli koji je ekipu preuzeo pre dve nedelje od Paola Zanetija koji je morao da ode posle "sedmice", nije imao mnogo vremena da menja nešto u timu. Vodio je ekipu na tri utakmice i uspeo da ostvari prvu pobedu i da doživi očekivani poraz od Intera. Do sada mu se u minuse može ubrojati 0:3 od Bolonje, mada je taj trijumf "hrtova" bio inspirisan briljantnom partijom reprezentativca Italije Rikarda Orsolinija koji je ostvario het-trik.

Empoliju je ovo možda i poslednja šansa da dođe do bodova pred reprezentativnu pauzu, pošto mu slede teški ispiti sa Napolijem, Fiorentinom i Atalantom, objektivno ekipama protiv kojih nemaju šta da traže.

Da to neće biti lako govori podatak da je Udineze prošle sezone slavio na stadionu "Karlo Kastelani" čime je prekinuo tadašnji niz plavih od tri uzastopne pobede na svom bunjištu.

Ipak, "zebre" tek treba da okuse slast pobede u ovoj sezoni, a čini se da su, ne računajući debakl u Napulju (1:4) tome bili bliži u gostima nego kod kuće. U nedelju protiv Đenove imali su "više sreće nego pameti" da osvoje bod, jer su iz jednog poštenog udarca postigli dva gola. Drugi je bio autogol Matura u zaustavnom vremenu. S druge strane, to im se možda vratilo zbog poraza od Fiorentine gde su zaslužili bar bod, ali su umesto da izjednače u 93. minutu primili i drugi gol za konačnih 0:2.

Posle Empolija, Udineze do reprezentativne pauze očekuju dueli sa Lečeom i Moncom, a onda im sledi pakleni novembar u kome će se sastati sa Atalantom, Romom i Milanom.

Osim što je od ranije lišen usluga čak sedmorice povređenih prvotimaca, Andrea Sotil sada ima problem da nađe zamenu i za Sandija Lovrića nakon što je Slovenac isključen u zaustavnom vremenu utakmice protiv Đenove i to nakon što je njegov tim izjednačio.

S druge strane, Andreacoli će još neko vreme morati da se snađe bez poljskog reprezentativca Bartoša Berešinskog i Đuzepea Pecele, dok su za večeras pod znakom pitanja još Danijel Maldini i Elia Kaprile zbog povrede mišića, odnosno skočnog zgloba.

Iako je ovo dobra prilika da Lazar Samardžić i Udineze upišu prvu pobedu u sezoni, mi smo se odlučili da prognoziramo igru na golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!