REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG ČETVRTFINALA: Benfika strepi od Interove gol-mašine Martineza

O. M.

03. 10. 2023. u 14:52 >> 14:52

INTER dočekuje Benfiku u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica je na programu u utorak od 21 čas na stadionu "Đuzepe Meaca".

РЕПРИЗА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ЧЕТВРТФИНАЛА: Бенфика стрепи од Интерове гол-машине Мартинеза

FOTO: Tanjug/AP

Nerazuri su u prvom kolu izvukli bod na vrućem gostovanju u San Sebastijanu, golom Lautara Martineza u 87. minutu utakmice. Prethodno je Sosijedad poveo golom Mendeza u šestom minutu.

Posle toga Inter je u Seriji A pobedio Empoli (1:0) i Salernitanu (4:0, sva četiri pogotka postigao je Lautaro Martinez), ali je između ova dva trijumfa bez primljenog gola kiksnuo protiv Sasuola (1:2) gde je prokockao rano vođstvo. Ipak je na gol-razliku zadržao lidersku poziciju u Seriji A, zahvaljujući nedavnoj ubedljivoj pobedi nad Milanom (5:1) u "derbiju dela Madonina".

Lautaro Martinez je prava gol-mašina ove sezone i rani kandidat za zvanje kapokanonijerea Serije A. Prošle sezone mu je nagrada koja od pre tri godine nosi ime legendarnog Paola Rosija izmakla za pet golova (uzeo ju je sa 26 Viktor Osimen), ali ove godine Lautaro već ima devet pogodaka na kontu i sve su prilike da će postati deveti Argentinac koji se okitio titulom najboljeg strelca Serije A.

Veliku podršku Argentinac ima od Markusa Tirama koji mu pravi društvo u napadu, ali je više orijentisan na asistencije i sa brojkom četiri u ovoj koloni lider je Serije A.

Benfika je neprijatno iznenadila svoje navijače porazom na startu Lige šampiona od Salcburga. Austrijanci su na Lušu pobedili sa 2:0, golovima Roka Simića i Oskara Gluha, nakon što su "orlovi" ostali bez isključenog Antonija Silve.

Šampion Portugala se posle tog poraza vratio na domaću scenu i ostvario dve važne pobede, protiv Portimonensea (2:1) u gostima i još važniju protiv Porta u Klasiku. Bajveći rival savladan je sa 1:0 golom Anhela di Marije u 69. minutu kada je Benfika imala brojčanu prednost na terenu posle isključenja Kardosa. Porto nije imao nikakve šanse sa igračem manje, a pitanje je kako bi prošao i da su timovi bili ravnopravni pošto je Benfika dominirala protiv ovog rivala i na startu sezone u Superkupu. 

Osim poraza od Salcburga, orlovi su pretrpeli još samo jedan, u prvom kolu Primeira lige od Boaviste koja je tada igrala strašan fudbal, ali je u međuvremenu malo posustala, pa je Benfika pretekla na tabeli i sada je druga sa 18 bodova, jednim manje od gradskog rivala Sportinga.

Benfika i Inter sastali su se u četvrtfinalu Lige šampiona prošle sezone. Nerazuri su prošli dalje posle pobede od 2:0 u Lisabonu i 3:3 u Milanu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!