MANČESTER SITI ISPISUJE ISTORIJU: Gvardiolina četa dominira u Premijer ligi

V.M.

30. 09. 2023. u 11:15 >> 11:15

U sedmom kolu najjače fudbalske lige sveta, Vulverhempton će na ''Molinjuu'' dočekati branioca titule (16:00).

МАНЧЕСТЕР СИТИ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ: Гвардиолина чета доминира у Премијер лиги

Tanjug/AP

Oba tima su preko nedelje bila neuspešna u Liga kupu, tako da će probati da otresu gorak ukus poraza na današnjem duelu. Vulvsi su vodili sa 2:0 protiv Ispviča koji je preokrenuo meč u drugom poluvremenu i slavio sa 3:2, dok je Gvardiola izveo kombinovan sastav na ''Sent Džejmsis parku'' i to ga je koštalo jer je jedini pogodak na meču postiglo Njukaslovo najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Aleksandar Isak.

I pored tog poraza, Siti ima fantastičnu sezonu. Ostvario je šest vezanih pobeda u Premijer ligi i jedini je tim koji ima maksimalan učinak, te je usamljen na vrhu tabele sa dva boda prednosti u odnosu na Liverpul.

Proteklog vikenda ''građani'' su rutinski savladali Notingem sa 2:0, ali na tom meču je Rodri dobio crveni karton što je iznerviralo španskog stručnjaka koji ga je iskritikovao posle susreta, a dodatno loša vest za šampione je to što će biti bez njega na gostovanju Arsenalu iduće nedelje.

Mančester ima impresivnu gol-razliku u prvenstvu, 16:3 a ako bi danas upisao novi trijumf to bi bio prvi put u istoriji da Siti započne sa sedam pobeda u uvodnih sedam kola Premijer lige.

Aktuelni šampioni vole da igraju na ''Molinjuu'' na kojem su ostvarili tri vezane pobede, a vredi napomenuti da su na svakoj postizali barem tri gola.

Sa druge strane, Vulvsi se muče na startu sezone što se i dalo očekivati s obzirom na dosta slabo odrađen prelazni rok.

Osvojili su samo četiri boda do sada, ali se nalaze izvan zone ispadanja na 16. mestu.

Proteklog vikenda su se nadali da mogu do pobede na ''Kenilvurt roudu'' protiv fenjeraša Lutona, ali pri vođstvu od 1:0 su ostali sa deset igrača na terenu i nisu uspeli da sačuvaju tu prednost do kraja, 1:1.

Vukovi su izgubili uvodna dva meča pred svojim navijačima (Brajton, Liverpul) i ako bi danas doživeli novi neuspeh to bi bio tek treći put u istoriji da Vulverhempton doživi tri uvodna poraza kod kuće na startu sezone (1986/87, 2021/22).

Kod domaćina će jedino izostati Belegarde koji je pocrveneo protiv ''šeširdžija'', dok će se kod gostiju Rodri na tribinama pridružiti Kevinu de Brujneu, Džeku Grilišu i Bernardu Silvi.

Čak 16 od 18 golova na utakmicama Vulvsa u Premijer ligi je palo u drugom poluvremenu, tako da tipujemo da će se to ponovo desiti uz fiks na mašineriju iz Mančestera.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2&||1+ (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave