REVANŠ JE FORMALNOST: Fradi na svom terenu brani velikih 4:0 iz Litvanije

O. M.

31. 08. 2023. u 12:32 >> 12:32

FUDBALERI Ferencvaroša dočekuju litvanski Žalgiris u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija. Utakmica je na programu od 20 časova na Grupama Areni u Budimpešti.

РЕВАНШ ЈЕ ФОРМАЛНОСТ: Фради на свом терену брани великих 4:0 из Литваније

FOTO: EPA

Ferencvaroš je na startu evropske sezone bio učesnik jednog od najvećih iznenađenja u istoriji evropskih klupskih takmičenja kada je eliminisan od predstavnika Farskih Ostrva Ki Klaksvika.

Ekipa je drastično promenila igru posle smene trenera koja je usledila kao posledica toga. Ferencvaroš je u nastavku kvalifikacija za Ligu evropskih konferencija eliminisao prvo Šamrok Rovers (4:0 i 2:0), a potom i Hamrun (1:6 i 2:1).

Uz to, "zeleni" su zabeležili dva trijumfa i poraz od Puškaš akademije u domaćem šampionatu. Zanimljivo je da je ukupna gol-razlika u ove tri utakmice 12:6, što nam govori da Ferencvaroš ove sezone igra veoma ofanzivan fudbal.

Osam kola pre kraja domaćeg šampionata Žalgiris je na drugom mestu na tabeli, sa šest bodova manje od prvoplasiranog Panevežisa, ali sa utakmicom više. Takođe, sa 55 postignutih golova, najbolji su napad u ligi.

Za razliku od nacionalnog šampionata, rezultati Žalgirisa u Evropi ove sezone su daleko slabiji. Takmičenje su počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su na startu eliminisali Strugu (0:0 i 1:2). Ipak, u drugom kolu su imali drastično teži zadatak i uprkos dobroj igri eliminisani su od turskog Galatasaraja.

Žalgiris je tom eliminacijom nastavio takmičenje u Ligi Evrope, gde takođe nije uspeo da se plasira u narednu rundu, s obzirom na to da je poražen od Hekena sa 3:1 i 5:0.

Litvanci su evropsku avanturu nastavili u plej-ofu Lige konferencija, gde su u prvom meču poraženi od Ferencvaroša rezultatom 4:0, pa su im šanse za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja minimalne.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)