POBEDA ZA MIHALISA: AEK na krilima navijača juri gol minusa

O. M.

30. 08. 2023. u 13:19 >> 13:19

AEK, šampion Grčke, dočekuje prvaka Belgije Antverpen u revanš utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu "Aja Sofija" od 21 čas.

ПОБЕДА ЗА МИХАЛИСА: АЕК на крилима навијача јури гол минуса

FOTO: EPA

Antverpen je u prvoj utakmici pred svojim navijačima pobedio sa 1:0, iako je AEK bio mnogo bolji od početka do kraja utakmice. Nekadašnji napadač Totenhema Vinsent Jansen je postigao gol za "starog velikana" u 16. minutu, a AEK nije uspeo da materijalizuje terensku inicijativu, kao ni igrača više koga je imao od 51. minuta, pa je rezultat ostao nepromenjen. 

AEK u novu sezonu ulazi posle izuzetno uspešne prošle godine, kada je treći put u istoriji osvojio duplu krunu. Ligu su osvojili sa komfornih pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Panatinaikosa, dok su u finalu Kupa bili bolji od PAOK-a rezultatom 2:0, uprkos igranju sa igračem manje od 6. minuta meča.

Kada je reč o kvalifikacijama za Ligu šampiona, AEK je u trećem kolu uspeo da eliminiše zagrebački Dinamo ukupnim rezultatom 4:3, u utakmici koja je podigla veliku prašinu u fudbalskoj javnosti, zbog dešavanja van terena, odnosno divljanja navijača hrvatskog šampiona koje je rezultiralo smrću navijača grčkog kluba Mihalisa Kacurisa.

"Dvoglavi orlovi" su u međuvremenu krenuli i u odbranu titule u grčkom prvenstvu. Utakmica prvog kola protiv Panetolikosa je odložena, a u drugom je AEK, očigledno mislima već u revanšu sa Belgijancima, odigrao samo 1:1 na svom stadionu sa Panseraikosom. Gosti su vodili od prvog minuta golom povremenog reprezentativca Srbije Koste Aleksića, a izjednačenje AEK-u je doneo još jedan član "orlova" Mijat Gaćinović u 78. minutu, samo pet minuta nakon što je u igru ušao umesto Đibrila Sidibea.

Kao i AEK, Antverpen je prošle sezone osvojio duplu krunu u Belgiji. U prvenstvu su titulu osvojili posle 66 godina pauze i to u poslednjem kolu, igrajući u gostima 2:2 sa Genkom, glavnim konkurentom u borbi za titulu, u odnosu na koji su na kraju takmičenja imali bod prednosti. U finalu Kupa Belgije pobedili su Mehelen sa 2:0, a u Superkupu su bili bolji od iste ekipe savladavši ih posle boljeg izvođenja penala. 

Međutim, nisu baš najbolje počeli novu sezonu Župiler Pro lige. Trenutno zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa sedam bodova, doduše imaju utakmicu manje od lidera Anderlehta koji im je naneo poraz u drugom kolu. 

Samo jedna od šest ovosezonskih takmičarskih utakmica Antverpena došla je 3+.

Gol koji je postigao protiv Panseraikosa mogao bi Mijatu Gaćinoviću da donese mesto u prvoj postavi danas.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)