SEVILJA TRAŽI IZLAZ IZ REZULTATSKE KRIZE: Đirona želi nastavak serije nepobedivosti protiv današnjeg rivala

O. M.

26. 08. 2023. u 09:14 >> 09:48

SEVILjA dočekuje Đironu u trećem kolu španske La lige. Utakmica će biti odigrana ove subote na stadionu "Ramon Sančez Pichuan" od 21 čas i 30 minuta.

СЕВИЉА ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ РЕЗУЛТАТСКЕ КРИЗЕ: Ђирона жели наставак серије непобедивости против данашњег ривала

Foto: AP

Osvajači Lige Evrope nisu blistali u La ligi prošle sezone koju su završili tek na 12. poziciji, što je najgori plasman u ovom veku, tačnije od kad je Sevilja ispala u sezoni 1999/2000, a i početak nove sezone doneo je očajan start i dva poraza u prva dva kola. Bolji su bili Valensija koja je na premijeri na ovom stadionu pobedila sa 2:1, dok je u prošlom kolu Alaves kao domaćin pobedio sa 4:3, iako je Sevilja do pred kraj prvog poluvremena vodila sa 2:1 pre nego što je primila tri gola da bi konačan rezultat postavio Rafa Mir u sedmom minutu nadoknade.

Pored ova dva poraza, Sevilja je izgubila i meč za Superkup Evrope od Mančester sitija koji je bio bolji posle penal-ruleta. Odlučujući udarac sa bele tačke propustio je da u gol pretvori reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj.

Ekipa Hosea Luisa Mendilibara ima pred ovaj meč protiv sebe i statistiku jer je Đirona pobedila u tri poslednja međusobna susreta. Priošle sezone ovde je bilo 2:0 za goste pogocima Huanmea i Kasteljanosa, a u prvom delu sezone 2:1 u Kataloniji. Iako je  Sevilja  tada povela golom Nianzua, Stuari i Herera doneli su preokret.

Za razliku od Sevilje, Đirona je prošlu sezonu La lige odigrala fantastično i zauzela deseto mesto, što je najviši plasman ove ekipe u istoriji. Katalonci su lepo započeli i novu sezonu, remijem na gostovanju Real Sosijedadu (1:1), a onda i ubedljivom pobedom na svom terenu protiv Hetafea (3:0). 

Urugvajski napadač Kristijan Stuani je sa dva gola u pobedi nad madridkom ekipom izbio na drugo mesto liste strelaca, iza Realovog Džuda Belingama koji se već četiri puta upisao u strelce.  

Stuanijev konkurent za mesto u špicu napada je Artjom Dovbik. Ukrajinac je ovog leta došao iz ekipe Dnjipra i biće veliko pojačanje, ako je suditi po učinku u prva dva kola, naročito na otvaranju sezone protiv Sosijedada kada se pokazala "ukrajinska veza" sa zemljakom Cigankovim koji je prošle godine stigao iz kijevskog Dinama. Ali, najveći problem za Đironu mogao bi biti taj što nije dovedena adekvatna zamena za defanzivnog veznog Oriola Romeua koji se ovog leta vratio u matičnu Barselonu.

Sa četiri boda iz prva dva kola Đirona je sada četvrta. Naravno da je rano govoriti o plasmanu na kraju sezone, ali kakva bi to senzacija bila da Mičelova ekipa ostvari plasman u Ligu šampiona!

Iako je četiri puta vadio loptu iz mreže u svom ovosezonskom debiju, nekadašnji srpski reprezentativac Marko Dmitrović braniće gol Sevilje i na ovom meču jer je njegova alternativa Marokanac Bono otišao trbuhom za kruhom u Al Hilal. Mesto u prvih 11 rezervisamo je i za Nemanju Gudelja koji će sa Navasom, Badeom i Pedrosom činiti odbrambeni bedem ispred Dmitrovića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!