DA LI JE HAMRUN NOVI KLAKSVIK? Ferencvaroš ne sme opet da se opušta

O. M.

10. 08. 2023. u 10:27

OVE nedelje na programu je treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a u jednom od mečeva Hamrun dočekuje Ferencvaroš. Gosti su favoriti u ovom meču, ali ta uloga im se već jednom obila o glavu ove sezone jer su potcenili protivnika.

ДА ЛИ ЈЕ ХАМРУН НОВИ КЛАКСВИК? Ференцварош не сме опет да се опушта

FOTO: EPA

Hamrun je kao aktuelni šampion Malte počeo ovu sezonu kvalifikacija za Evropu u Ligi šampiona.

Protivnik u dvomeču prvog kola bio im je Makabi iz Haife i bilo je jasno da će tim sa Malte imati veoma težak zadatak, što se pokazalo kao tačnim jer je prošlogodišnji učesnik grupne faze najelitnijeg takmičenja već u prvom susretu na Malti pobedio sa 4:0. Revanš u Izraelu bio je formalnost, ali je Makabi profesionalno odradio posao i pobedio, doduše sa podnošljivih 2:1.

Nakon eliminacije iz Lige šampiona, Hamrun je nastavio takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a prvi protivnik im je bio Dinamo Tbilisi. Iako je gruzijski tim bio favorit, Hamrun je u prvom meču na Malti dobio 2:1 posle velikog preokreta i dva gola na kraju meča. U revanšu u Gruziji Hamrun je napravio još veće iznenađenje, savladavši Dinamo golom Đuranovića u završnici prvog poluvremena.

A šta tek reći za iznenađenje, ali neprijatno, koje je svojim navijačima priredio Ferencvaroš. Prošlogodišnji učesnik osmine finala Lige Evrope najavio je napad na grupnu fazu Lige šampiona, ali je usledio hladan tuš u prvom kolu u vidu eliminacije od Ki Klaksvika sa Farskih Ostrva. Još se posle 0:0 na Severu Evrope činilo da će Mađari da se trgnu u revanšu na svom terenu, ali Farani su priredili možda i najveću senzaciju u novijoj istoriji evrokupova savladavši slavni Fradi na njegovom terenu sa čak 3:0.

Ceh je platio trener Čerčesov, a posle odlaska ruskog stručnjaka ekipa se trgla i lako eliminisala Šamrok roverse, pobedama od 4:0 i 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)