GROTLO AJBROKSA GUTA HRABRE ŠVAJCARCE? "Policajci" su se prošle godine obrukali u eliti

V.D.

09. 08. 2023. u 14:29 >> 14:29

VEČERAS od 20.45 odigraće se poslednji meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između vicešampiona Škotske i Švajcarske

ГРОТЛО АЈБРОКСА ГУТА  ХРАБРЕ ШВАЈЦАРЦЕ? Полицајци су се прошле године обрукали у елити

FOTO: AP

Domaći Rendžers je prošle sezone izborio učešće u Ligi šampiona prvi put nakon 12 sezona i slobodno možemo reći da se propisno obrukao. U jakoj grupi gde su mu rivali bili Liverpul, Napoli i Ajaks zauzeo je poslednju poziciju bez osvojenih bodova i sa samo dva postignuta gola na šest utakmica.

U domaćem prvenstvu "policajci" ponovo ništa nisu mogli gradskom rivalu koji je rutinski osvojio titulu šampiona, ali svakako navijači kluba sa "Ajbroksa" uvek imaju velika očekivanja od svojih mezimaca i nadaju se povratku u Ligu šampiona i boljim partijama u odnosu na prošlu sezonu.

Sezona za izabranike Majkla Bila nije krenula najsjajnije. U pripremnom periodu su odigrali prijateljske mečeve sa jakim rivalima i doživeli su poraze od Njukasla i Olimpijakosa, bez pobednika je završen meč sa Hofenhajmom, dok su jedini trijumf upisali protiv člana "cvajte" Hamburga.

Veliki šok svojim navijačima su priredili već u prvom kolu domaćeg prvenstva, koje je odigrano za vikend, kada su minimalnim rezultatom poraženi od Kilmarnoka u gostima. Rendžers je dominirao na tom meču, ali nije uspeo da materijalizuje mnogo bolju igru.

Evropsku kampanju ponovo će škotski velikan startovati od trećeg kola, a rival će im biti švajcarski vicešampion Servet. 

Ekipa iz Ženeve je čak 17 puta bila šampiona svoje zemlje, ali poslednju titulu su osvojili sada već daleke 1999. godine. Servet nikada nije igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a najveći uspesi u Evropi su im četvrtfinala Kupa pobednika kupova u sezonama 1966/67. i 1978/79. 

Puleni menadžera Renea Vejlera su bili maksimalni u pripremnom periodu gde su savladali Serkl Briž, Nion, Ksamaks i Rapersvil. U prvenstvu Švajcarske je odigrano već tri kola, a Servet je nakon pobede u prvom kolu protiv najtrofejnijeg tima u zemlji Grashopera odigrao nerešeno sa Cirihom i Lozanom i nalazi se na petom mestu u ligi sa pet osvojenih bodova. 

Kvalifikacije za Ligu šampiona su startovali u drugom kolu gde su nakon 1:1 na svom terenu sa belgijskim Genkom u revanšu izborili plasman u treće kolo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Rezultat nakon 90 minuta bio je 2:2, dok u dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka.

Iako u timu Serveta nema nekih zvučnijih imena, pokazali su jako hrabru igru i timski duh, naročito ako se uzme u obzir činjenica da su u revanšu protiv Genka od trećeg minuta igrali sa igračem manje i uspeli da postignu dva pogotka i prođu dalje, tako da favorizovanom Rendžersu sigurno neće biti lako da trijumfuje na večerašnjem meču.

Očekujemo tvrd meč u kome bismo blagu prednost dali domaćem timu zbog paklene atmosfere koja se očekuje na stadionu "Ajbroks".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)