NA KOGA ĆE PARTIZAN? Rival ''crno-belih'' u kvalifikacijama za Ligu konferencija biće pobednik ovog dvomeča

V.M.

26. 07. 2023. u 11:10

U prvoj utakmici kvalifikacija za treće najjače evropsko takmičenje, RFS će od 18 časova ugostiti Sabah.

НА КОГА ЋЕ ПАРТИЗАН? Ривал црно-белих у квалификацијама за Лигу конференција биће победник овог двомеча

Foto: Profimedia

Domaćin je svoju evropsku avanturu započeo od prvog kola kvalifikacija. Tu mu je rival bila Makedonija GP koju je savladao dva puta, prvo u gostima sa 1:0, a zatim dosta ubedljivije kod kuće 4:1.

RFS je redovan učesnik kvalifikacija za evropska takmičenja od 2018. godine, ali nikada nije uspeo da se domogne grupne faze. Najbliži je bio u sezoni 2021/22. kada je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija poražen od Genta.

Velika prednost za letonskog predstavnika je to što mu je prvenstvo odavno počelo i fiziččki je pripremljeniji od svog rivala. Četa Viktorsa Morosa je druga na tabeli posle 23 odigrana kola i vodi veliku bitku za titulu sa Rigom koja im beži tri boda.

Sa druge strane Sabah će kvalifikacije započeti od ovog kola. On je prošle godine imao odličnu sezonu, osvojio je čak 81 bod u azerbejdžanskom prvenstvu, ali to nije bilo dovoljno da se pripreti neprikosnovenom Karabagu koji se sa 90 sakupljenih poena okitio novim naslovom prvaka.

Gost je dosta mlad klub jer je osnovan 2017. godine, ubrzo je dogurao do elite, a današnji meč će mu biti prvi u istoriji u evropskim takmičenjima.

Za razliku od njegovog rivala, Sabahu još nije počela liga. Formu je tempirao na pripremama na kojima je pored trijumfa nad Al Sadom odigrao dva remija sa Gabalom i Olimpijakosom.

Bolji iz ovog dvomeča u narednoj fazi će se sasatati sa Partizanom i sigurno je da će ''crno-beli'' pomno pratiti dešavanja na večerašnjoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)