''KOŠEVO'' DAJE VETAR U LEĐA ''BORDO-BIJELIMA'': Može li bivši dvojac Partizana zaustaviti Sarajevo?

V.M.

20. 07. 2023. u 07:58

VEČERAS od 21.00 Sarajevo će na svom renoviranom ''Koševu'' pokušati da obezbedi plasman u drugu fazu kvalifikacija za Ligu konferencija kada im u goste dođe Torpedo Kutaisi.

КОШЕВО ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА БОРДО-БИЈЕЛИМА: Може ли бивши двојац Партизана зауставити Сарајево?

Foto: Profimedia

Pre sedam dana viđena je jako interesantna utakmica. Sarajevo je u prvom poluvremenu stvaralo šanse, ali na kraju je do prednosti krajem prvog dela igre došao Torpedo preko Sandokadzea. Početkom drugog poluvremena viđena je prava goleada i u roku od sedam minuta viđena su tri pogotka. ''Bordo-beli'' su poravnali u 47. ali samo minut kasnije Gruzini su ponovo poveli, Bugridze je zatresao mrežu. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu i konačnih 2:2 postavio je Varešanović u 52. minutu.

Domaćin je prošle sezone zauzeo četvrto mesto u bosanskoj Premijer ligi i uz Borac iz Banjaluke i Željezničar predstavljaće Bosnu u trećem izdanju Lige konferencija.

Sarajevo je rano krenulo u pripreme za novu sezonu i pruža odlične partije u prijateljskim utakmicama. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine je odigrao četiri susreta i u četiri je upisao pobedu. Ono što je još impresivnije je da je postigao čak 11 golova, a tu dobru napadačku formu prikazao je u Gruziji pre sedam dana.

Gostu je liga već uveliko počela i nakon 19 odigranih kola Torpedo zauzima šesto mesto u Eronvuli ligi. Bio je u lošoj formi tokom maja kada je vezao tri uzastopna poraza, ali od tada je podigao nivo igre i uz remi sa liderom Dinamom Batumijem ostvario je trijumf nad Dila Gorijem pogotkom Kukijanidžea.

Redove gostujućeg tima je pojačao bivši veliki talenat Partizanove škole fudbala Nikola Ninković. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je doskoro nastupao za Borac iz Banjaluke, a sada će karijeru nastaviti na istoku Evrope i pridružiti se još jednom bivšem igraču ''crno-belih'', Filipu Kljajiću.

Torpedu je ovo prvi nastup u Ligi konferencija, dok će gostima iz Bosne i Hercegovine ovo biti drugi put da se takmiče u kvalifikacijama za treće najkvalitetnije evropsko takmičenje.

Sarajevo je bilo učesnik prve Lige konferencija u sezoni 2021/2022, ali je odmah poraženo u prvom kolu kvalifikacija. Bolji od ''bordo-bijelih'' bio je predstavnik iz Andore Milsami, koji je u teškom dvomeču slavio ukupnim rezultatom 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu