"ADMIRALI" PLOVE SAMO JEDNU SEZONU? Vasku predstoji teška borba za opstanak, Kruzeiro želi u Kopa sudamerikana

O. M.

08. 07. 2023. u 09:10

VASKO DA GAMA dočekuje Kruzeiro u 14. kolu brazilske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Sao Žanuario" u subotu od 21 čas po našem vremenu.

АДМИРАЛИ ПЛОВЕ САМО ЈЕДНУ СЕЗОНУ? Васку предстоји тешка борба за опстанак, Крузеиро жели у Копа судамерикана

Foto: Profimedia

"Admirali" su u nezavidnoj situaciji na tabeli posle 13 kola. Zauzimaju 18. poziciju u ligi od 20 klubova sa samo devet bodova. Predstoji im teška borba za opstanak u elitnom razredu brazilskog fudbala gde su se tek vratili posle dve godine igranja Serije B. 

Slavni klub, koji je svetu podario takve igračke veličine kao što su Romario, Vava, Belini, Ademir, Felipe Kutinjo, Roberto Dinamite i Edmundo, prvi put je iz Serije A ispao 2008. godine a od tada je u drugom razredu brazilskog fudbala proveo pet sezona, tačno trećinu.

Pobedom protiv Kruzeira, Vasko bi mogao da izađe iz "crvene zone", pod uslovom da Baija i Korintijans izgube svoje mečeve. S druge strane, Kruzeiro je na 12. poziciji, poslednjoj koja vodi u grupnu fazu Kopa sudamerikane, ali ima 18 bodova, samo tri više od 13. Kujabe.

Vasko je pre dve nedelje pobedom upravo protiv Kujabe prekinuo niz od šest poraza i 10 utakmica bez pobede, ali je već naredne nedelje krenuo po starom, porazom od Botafoga, ali treba reći da je "usamljena zvezda" lider šampionata sa 33 boda i maksimalnim učinkom kod kuće.

Najveći problem Vaska je što njegovi napadači teško pronalaze put do gola protivnika. Postigli su samo 11 golova na 13 utakmica i po tome su najlošija ekipa lige. Istovremeno primili su dvostruko više što ih stavlja na treće mesto liste najgorih odbrana brazilske Serije A.

Kruzeiro je u prethodnom kolu odigrao bez golova na gostovanju Internasionalu. Prethodno je minimalnim rezultatom pobeđen Sao Paolo, čime je prekinut niz od osam utakmica bez trijumfa.

Vasko će i ove subote igrati bez Rikelmea koji je zbog povrede ukrštenih ligamenata van terena bar do kraja ovog meseca. Sličnu povredu, ali znatno teže prirode, ima defanzivac Patrik koji ne igra od februara i neće se vratiti na teren sigurno do oktobra.

Kruzeiro će biti uskraćen za pomoć štopera Oliveire koji je isključen u susretu sa Inrternasionalom. Nekadašnji fudbaler Juventusa Vesli trenutno je van terena zbog povrede kolena, a povratak se očekuje krajem meseca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?