LEVANTEU ODGOVARA "NULA": Alaves mora da napadne u revanšu

O. M.

17. 06. 2023. u 09:00

LEVANTE će u subotu uveče ugostiti Alaves u revanš meču finala plej-ofa Segunda divizije. Prvi meč prošlog vikenda završen je bez pobednika i bez golova.

ЛЕВАНТЕУ ОДГОВАРА НУЛА: Алавес мора да нападне у реваншу

FOTO: AP

Taj rezultat znači da Levanteu za plasman u La ligu odgovara svaka pobeda i svaki nerešen rezultat osim 0:0, u kom slučaju bi se igrali produžeci.

Ako bi rezultat i posle produžetaka ostao nepromenjen, ne bi se izvodili jedanaesterci nego bi Levante išao u La Ligu jer je imao bolji plasman u regularnom delu Segunde. "Žabe" su regularnu sezonu završile na trećem mestu, propustivši direktan plasman samo zbog lošije gol-razlike od Las Palmasa.

Levante je prošle sezone ispao iz La Lige koju je završio na 19. mestu, ali nisu bili duže od jedne sezone van elitnog razreda od 2010. godine. U polufinalu plej-ofa lagano je eliminisan Albasete sa dve pobede. Bilo je 3:1 u Albaseteu i 3:0 u Valensiji.

I Alaves je, poput Levantea, prošle sezone ispao iz La Lige, kao 20. na tabeli. plavo-beli su regularni deo Segunde završili na četvrtom mestu sa bodom manje od Levantea i Las Palmasa a u polufinalu su imali nešto teži posao nego Levante. Eibar se pokazao kao ozbiljniji protivnik od Albasetea, što i ne čudi jer je ova ekipa dobar deo sezone bila na pozicijama koje vode direktno u La ligu. Na kraju, Alaves je uspeo da pobedi sa 2:0 u revanšu ovog baskijskog dvomeča nakon što su odigrali 1:1 u prvom meču.

Taj remi bio je treći uzastopni za Alaves na strani i peto gostovanje sa koga su se plavo-beli vratili bez pobede. Alaves je takođe pobedio samo u jednom od poslednjih sedam mečeva protiv Levantea, 2:1 u sezoni 2021/22.Ove sezone u regularnom delu Segunde bilo je oba puta po 2:0 za Levante.

Trener Levantea Havijer Kaljeha u ovom meču neće moći da računa na usluge Hozea Kampane i Pabla Martineza zbog dugotrajnih povreda kolena, ali ostali igračiu su svi spremni. Zato treba očekivati da će na teren istrčati startnih 11 kao u prvom meču, a predvodiće ih najbolji strelci tima ove sezone Mohamed Buldini i Honi Montijel. 

Što se tiče Alavesa, ni Garsija nema problema sa novim povredama, dok su Salva Sevilja i Nikola Maraš od ranije van stroja zbog problema sa nogom, odnosno kolenom.

Očekujemo tvrd meč jer je ulog izuzetno veliki.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)