BEZ PRITISKA: Sudbine Viljareala i Atletika su već odlučene

V.M.

04. 06. 2023. u 09:00

U okviru poslednjeg kola španskog prvenstva ''žuta podmornica'' će dočekati ''jorgandžije'' od 18:30.

БЕЗ ПРИТИСКА: Судбине Виљареала и Атлетика су већ одлучене

Foto: Tanjug

''Žuta podmornica'' se može pohvaliti rekordom od 19 pobeda, šest remija i 12 poraza iz 37 mečeva ove sezone, čime su sakupili 63 boda i zauzeli peto mesto na tabeli, pet poena manje od četvrtoplasiranog Real Sosijedada i četiri više od šestoplasiranog Betisa, tako da im je konačna pozicija već obezbeđena. Ovo će biti četvrti put u poslednjih sedam sezona da domaćin završava prvenstvo na petom mestu i iduće godine će nastupati u Ligi Evrope koju su osvojili u sezoni 2020/21.

Ekipa Kikea Setjena će u ovaj meč ući nakon poraza od Rajo Valjekana (2:1), čime je prekinut niz od šest utakmica bez poraza, uz pet pobeda u tim utakmicama.

Domaća forma Viljareala bila je ključni deo njihovog uspeha ove sezone, o čemu i svedoči podatak da su osvojili 38 bodova na 18 odigranih utakmica pred svojim navijačima. 

Sa druge strane Atletiko će se vratiti u Ligu šampiona i jedino što mu preostaje je da vidi da li će biti drugi ili treći na tabeli. Trenutno je treći sa bodom manje od Reala koji u istom terminu dočekuje Atletik Bilbao.

Gosti su u velikoj meri bili odlični na domaćem terenu u drugoj polovini sezone, a njihovo odsustvo iz bilo kog evropskog takmičenja im je omogućilo da se fokusiraju na ligu.

Simeoneova ekipa će ući u ovaj meč nakon pobede od 2:1 nad Real Sosijedadom prošlog vikenda  golovima Grizmana i Moline, i velikan iz prestonice će večeras pokušati da završi kampanju u pozitivnom stilu.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Viljareal je slavio na ''Vanda Metpropolitanu'' sa 2:0.

U redovima domaćina neće biti Albiola, Kokelana, Moraljesa i Fojta. 

Kod gosta meč će propustiti Depaj, Himenez, Mandava, Oblak i Rodrigo de Paul.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”