SURDULICA SANJA DRUGO POLUFINALE U ISTORIJI: Čukarički želi "osvetu" za eliminaciju 2021. godine

O. M.

04. 05. 2023. u 10:00

ČUKARIČKI gostuje Radniku iz Surdulice u četvrtfinalu fudbalskog Kupa Srbije.

СУРДУЛИЦА САЊА  ДРУГО ПОЛУФИНАЛЕ У ИСТОРИЈИ: Чукарички жели освету за елиминацију 2021. године

FOTO: Radnik Surdulica

Ekipa sa Banovog brda je posle dva uzastopna poraza u plej-ofu Super lige Srbije pala na treće mesto sa 65 bodova, koliko ima i drugoplasirani TSC, ali je ekipa iz Bačke Topole bolja u međusobnim susretima.

Radnik je s druge strane vezao četiri utakmice bez poraza pa je od već viđenog putnika u Prvu ligu Srbije stigao na samo bod od opstanka. Surduličanima će ovo biti prvo domaćinstvo ove sezone u kupu. Oni su u šesnaestini finala savladali Polet iz Ljubića sa 1:0, a u osmini finala su sa 2:1 pobedili na gostovanju beogradskom Radničkom.

"Brđanima" će ovo biti treće gostovanje, pošto su u prve dve runde Kupa na strani pobeđivali Zlatibor iz Čajetine i Metalac iz Gornjeg Milanovca sa po 2:0. 

Čukarički u svojim vitrinama ima jedan pehar šampiona Kupa Srbije, iz 2014/15, kada je u finalu pobedio ekipu Partizana sa 1:0, dok je Surduličanima najveći uspeh bilo polufinale 2020/21, kada ih je sa 2:1 pobedio kasniji osvajač Crvena zvezda. U toj sezoni, Radnik je u osmini finala eliminisao Čukarički na penale, iako su "belo-crni" vodili sa 2:0 posle manje od pola sata igre.

- Čukarički smo eliminisali u sezoni 2020/21. uprkos njihovom vođstvu od 2:0. Naši igrači su uspeli da izjednače na 2:2, a zatim su bili bolji izvođači jedanaesteraca. Prvenstvena tabela potvrđuje da su ''brđani'' favorit, bore se za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Biće sigurno zanimljiv meč, rivalu teško gostovanje, ali bilo bi pretenciozno da im pretimo - rekao je posle žreba  sportski direktor Surduličana Darko Gašić.

Ostali parovi četvrtfinala Kupa Srbije su Radnički Niš – Vojvodina i TSC – Novi Pazar, dok je Crvena zvezda već u polufialu nakon što je na penale savladala kruševački Napredak (0:0 u regularnom toku).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije