PARTIZAN HVATA POSLEDNJI VOZ: Prilika za TSC da se odlepi u borbi za Ligu šampiona

O. M.

01. 05. 2023. u 11:47 >> 11:47

FUDBALERI Partizana gostuju ekipi TSC u 33. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na "TSC Areni" u Bačkoj Topoli u ponedeljak od 19 časova.

ПАРТИЗАН ХВАТА ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Прилика за ТСЦ да се одлепи у борби за Лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Posle 32 odigrane utakmice TSC je drugi na tabeli sa 65 bodova koliko ima i trećeplasirani Čukarički sa utakmicom više jer su "brđani" već odigrali meč ovog kola, u kome su sa 4:0 poraženi od novog-starog šampiona Crvene zvezde. Partizan je pao na peto mesto sa 58 bodova, što je tri manje od novosadske Vojvodine koja je sa 2:0 savladala ekipu Voždovca.

U 32. kolu TSC je sa 1:0 savladao Čukarički i preuzeo od njega drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Partizan odigrao "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom koji je završio bez golova. Bila je to treća uzastopna utakmica u kojoj crno-beli nisu pobedili pošto su prethodno dva puta izbugili minimalnim rezultatom od Čukaričkog. 

Za razliku od skora protiv ekipe sa Banovog brda, Partizan ove sezone ima dobar bilans protiv tima iz Bačke Topole. U dosadašnja dva susreta nije poražen, pošto je u jesenjimm duelim u Humskoj bilo 0:0, a na "TSC Areni" je slavio Partizan sa 3:2. Tada su domaći poveli golom Ratkova u drugom minutu, a izjednačio je Natho u 42. U drugom poluvremenu viđena su tri gola. Saničanin je u 70. minutu doneo prednost crno-belima, Mirčevski izjednačio na 2:2 deset minuta kasnije da bi Slobodan Uroševića u 85. minutu postavio konačan rezultat.

Bio je to jedan od tri poraza TSC-a kod kuće, ostala dva doživeo je od Crvene zvezde i Novog Pazara. Partizan je ove sezone na strani poražen pet puta, a od toga četiri puta na poslednjih pet gostovanja. Od 3. marta i minimalnog poraza u "večitom derbiju" na stadionu "Rajko Mitić" crno-beli su uspeli da pobede samo Mladost u Lučanima (3:0), dok su porazima od Zvezde i dva puta Čukaričkog dodali i gubitak bodova od Vojvodine koja je pre tačno mesec dana pobedila sa 2:1.

Novim porazom Partizan bi i definitvno ispao iz trke za plasman u Ligu šampiona, a doveo bi u pitanje i plasman u Ligu konferencija, jer peto mesto tamo vodi samo u slučaju da Kup Srbije osvoji jedan od timova koji se preko prvenstva plasira u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Utakmicu u Bačkoj Topoli sudiće najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest