ODLUKA PADA NA BANOVOM BRDU: Čukarički i Partizan u borbi za bolju startnu poziciju u plej-ofu

O. M.

11. 04. 2023. u 14:49 >> 14:49

FUDBALERI Partizana gostuju Čukaričkom u utakmici poslednjeg kola regularnog dela prvenstva Srbije. Meč na Banovom brdu biće odigran sa početkom od 18 časova.

ОДЛУКА ПАДА НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички и Партизан у борби за бољу стартну позицију у плеј-офу

Foto: M.Vukadinović

Pobednik utakmice može da stigne do drugog mesta pred plej-of, u zavisnosti od rezultata koji u utakmici protiv Voždovca ostvari TSC (taj meč igra se nešto ranije - od 16 časova), dok će poraženi sigurno biti četvrti.

Plasman je važan zbog određivanja domaćinstva u plej-ofu. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa gostuju prvoplasiranoj, a četvrtoplasirana je domaćin protiv lidera nakon 30. kola, drugoplasirana je domaćin trećoj i četvrtoj ekipi, a treći dočekuje četvrtog. Dakle, u borbi za drugo mesto koje ove sezone garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona veoma je bitna ta druga startna pozicija u plej-ofu, jer donosi domaći teren u duelima sa konkurentima za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, ili bar kvalifikacije za njega.

Trenutno stanje na tabeli je sledeće: drugi  je TSC sa 59 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički uz nešto lošiju gol-razliku. Partizan zaostaje dva boda za ovim rivalima, ali ima bolji skor od TSC u međusobnim susretima, ako bude bodovno izjednačen s njim na kraju. To može da se desi ako pobedi na Banovom brdu, a TSC osvoji bod protiv Voždovca. S druge strane, ekipa iz Bačke Topole ima bolji skor od Čukaričkog, što znači da "brđani" moraju da ostvare bolji rezultat od TSC-a da bi završili kao drugi.

Čukarički je u značajno boljoj formi od Partizana. Brđani su izgubili dva puta i pobedili na osam utakmica u poslednjih deset kola. Poraženi su samo od Zvezde na Marakani (0:3) pre gotovo dva meseca i od Vojvodine u Novom Sadu pre tačno mesec dana (2:3). U prošlom kolu savladali su Javor u Ivanjici sa 2:1.

Partizan je za to vreme izgubio od novosadske Mladosti, Zvezde, Radnika i Vojvodine i igrao nerešeno sa kragujevačkim Radničkim, dok je u međuvremenu ispao iz Lige konferencija od moldavskog Šerifa iz Tiraspolja.

"Crno-beli" sa Topčiderskog brda mogu da se uzdaju u tradiciju koja je apsolutno na njihovoj strani u okršajima sa Čukaričkim. U prvom delu sezone Partizan je posle preokreta pobedio sa 3:2. Poveli su "brđani" golom Docića u 38. minutu. Izjednačio je Belić pred kraj poluvremena, a prednost domaćinu doneo je Pavlović početkom drugog dela igre. Gosti se nisu predavali pa su u 75. minutu stigli do izjednačenja preko Drezgića, ali je Urošević pet minuta pre kraja doneo pobedu Partizanu.

U prošloj sezoni Partizan je pobedio oba puta kao domaćin, dok je u jedinom meču na Banovom brdu bilo 0:0. Čukarički je poslednju pobedu protiv Partizana ostvario u oktobru 2019. kada je na Banovom brdu bilo 2:1. 

Pošto je ulog tako veliki - domaćinstvo u direktnoj borbi za Ligu šampiona - očekujemo tvrdu utakmicu, bez mnogo golova.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)