BENFIKA NEMA PORAZ U LIGI ŠAMPIONA! Raštimovani Inter ne zna za pobedu već šest utakmica

V.M.

11. 04. 2023. u 15:43 >> 15:43

PRVAK Portugala ugostiće ''neroazure'' u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

БЕНФИКА НЕМА ПОРАЗ У ЛИГИ ШАМПИОНА! Раштимовани Интер не зна за победу већ шест утакмица

Profimedia

Domaćin je uz Napoli definitinvo najveći hit Lige šampiona, nakon dominantnih igara u grupnoj fazi, Benfika je rutinski odradila posao protiv slabašnog Briža i tako se plasirala u četvrtfinale. Sa druge strane, Inter je uspeo da prođe ''grupu smrti'', izborio je drugo mesto u borbi sa Barselonom i u osmini finala savladao je Porto ukupnim rezultatom 1:0 za svoje prvo četvrtfinale nakon dugih 11 godina.

''Orlovi'' igraju jednu od boljih sezona u skorijoj istoriji kluba i pored odličnih nastupa u Ligi šampiona prvi su u portugalskom prvenstvu sa sedam poena viška u odnosu na Porto koji im je pre par dana u velikom derbiju naneo poraz rezultatom 1:2. Lider je poveo na tom susretu autogolom Koste, ali Otavio i Taremi su preokrenuli i tako prekinuli seriju ''crvenih'' od osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Nakon što je završen žreb za grupnu fazu Lige šampiona, svi su očekivali da prva dva mesta u grupi ''H'' zauzmu PSŽ i Juventus, ali Benfika je imala drugačije planove i bez poraza zauzela prvu poziciju sa 14 osvojenih bodova. Imala je sreće sa protivnikom u osmini finala jer joj na noge došao Briž koji je doživeo veliki pad početkom drugog dela sezone i dvostruki prvak Evrope se lagano plasirao u narednu fazu ukupnim rezultatom 7:1.

O dominaciji izabranika Rodžera Šmita govori podatak da su u dosadašnjem toku takmičenja postigli čak 23 gola i samo je Napoli efikasniji sa 25 pogodaka. 

Što se tiče gostiju, Inter je u katastrofalnom ritmu i u seriji je od šest vezanih utakmica bez pobede. Proteklog petka je delovalo da će prekinuti post kada je do samog kraja vodio protiv Salernitane sa 0:1, ali bivši igrač ''neroazura'' Antonio Kandreva im je produžio agoniju postigavši impresivan gol u 90. minutu. Četa Simonea Inzagija je pala na peto mesto na tabeli i sve se više po italijanskim medijima piše da će uskoro doći kraj Inzagijevom periodu na klupi slavnog kluba.

Ono što ga održava na istoj su odlične igre u Ligi šampiona, nakon 11 godina pauze uspeo je da uvede Inter u četvrtfinale i može se reći da je imao povoljan žreb jer je izbegao velikane poput Bajerna, Sitija i Reala.

Današnji rivali su poslednji put ukrstili koplja u osmini finala Lige Evrope u sezoni 2003/04. kada je Inter slavio sa 4:3.

Oba tima će biti bez svojih glavnih štopera, Otamendija i Škrinjara, dok će biti osakaćeni i u veznom redu. Kod domaćina neće biti Drakslera i Ristića, dok gost u Portugal dolazi bez Čalhanoglua.

Verujemo da će se Benfika vratiti na pobedničke staze nakon poraza u derbiju.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!