OLIMPIJAKOS UZDRMAN NAKON PORAZA U ''DERBIJU VEČITIH NEPRIJATELJA'': AEK je većinu posla odradio u prvoj utakmici

V.M.

12. 04. 2023. u 08:55

PIREJCI se nadaju čudu u revanšu polufinala Kupa Grčke od 18:30 na stadionu ''Jorgos Karaiskakis''.

ОЛИМПИЈАКОС УЗДРМАН НАКОН ПОРАЗА У ДЕРБИЈУ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: АЕК је већину посла одрадио у првој утакмици

Foto: Profimedia

U prvoj utakmici AEK je u potpunosti dominirao i ubedljvio je slavio rezultatom 3:0. Poveli su golom Garsije u trećem minutu, nakon toga Samaseku je nesrećno ubacio loptu u svoju mrežu, a u debeloj sudijskoj nadoknadi (90+13) sa bele tačke novi pogodak postigao je Garsija. 

Olimpijakos je za vikend drastično smanjio svoje šanse za titulu jer je u velikom derbiju poražen od strane lidera Panatinaikosa sa 2:0. Sada zaostaje šest bodova za večitim rivalom i AEK-om koji dele prvo mesto i moraće da ih savlada u preostalim međusobnim duelima kako bi imao ikakve šanse da odbrani titulu.

Što se tiče kupa, ''crveno-beli'' su prvo savladali Atromitos u osmini finala (ukupan rezultat 6:3), a nakon toga su u četvrtfinalu bili bolji od Arisa (ukupan rezultat 2:0). Olimpijakos je ovo takmičenje osvajao rekordnih 28 puta, poslednji put 2020. godine, a takođe je gubio u 13 finala.

AEK je podigao formu u ključnom delu sezone i nada se duploj kruni. Za vikend je nastavio svoj pobedčniki niz i posle pobeda protiv PAOK-a (0:1) i Volosa (0:1) savladan je Aris sa 3:1. Gost je trenutno na deobi prvog mesta, ali ako bi imao isto bodova kao PAO zbog ujednačenog međusobnog duela i činjenice da je ekipa iz Atine bila na čelu posle reguralnog dela prvenstva bio bi drugi, tako da će morati ili da napravi bodovnu razliku ili da trijumfuje u preostalom međusobnom duelu koji će se igrati u prestonici 29. aprila. 

''Dvoglavi orlovi''  odiseju u kupu započeli su pobedom protiv Janjine sa 2:0, nakon toga su izbacili Kifisasa ukupnim rezultatom 0:5, a u prošlom kolu su bili bolji od Panseraikosa (6:1).  ''Žuto-crni'' su trofej namenje prvaku kupa podizali u 15 navrata.

Ovo će biti četvrti ovosezonski duel današnjih rivala. Do sada su viđena sva tri moguća ishoda, prvo su remizirali bez golova, a posle toga su oba tima slavila po jedanput (AEK 3:0, Olimpijakos 1:3).

Nema većih problema sa povredama i očekuje se da oba trenera izvedu najjači mogući sastav. 

Domaćin će morati da napadne od prvog minuta jer juri veliki zaostatak, to će ostaviti prostora za kontre AEK-a i zbog toga verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: 1P1+&2+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!