SPEKTAKL U POLUFINALU KUPA KRALJA: Real juri gol zaostatka, Barselona želi da izjednači skor pobeda u "El klasiku"

O. M.

05. 04. 2023. u 18:19 >> 18:19

BARSELONA dočekuje najvećeg rivala, madridski Real, u revanšu polufinala španskog Kupa kralja.

СПЕКТАКЛ У ПОЛУФИНАЛУ КУПА КРАЉА: Реал јури гол заостатка, Барселона жели да изједначи скор победа у Ел класику

FOTO: Tanjug/AP

Katalonci imaju veliku prednost iz prve utakmice kada su na stadionu ''Santijago Bernabeu'' pobedili sa 1:0, auto-golom Edera Militaa u 26. minutu utakmice.

Biće ovo, inače, četvrti ovogodišnji "El klasiko", a sva tri prethodna pripala su Barseloni. Real je poslednji put pobedio velikog rivala u oktobru prošle godine, prvom susretu za bodove u sezoni, kada je bilo 3:1.

Prvi put sastali su se u finalu Superkupa sredinom januara kada je bilo 3:1. Golove su tada na stadionu ''Kralj Fahd'' u Rijadu postigli Gavi, Levandovski i Pedri za pobednički tim, dok je Benzema u nadoknadi vremena samo ublažio poraz. Usledio je pomenuti prvi susret polufinala kupa, a onda i prvenstveni duel u kome je Barselona preokretom stigla do pobede od 2:1 u drugom minutu nadoknade. 

Ova dva poraza jedina su u 12 utakmica koje je "kraljevski klub" odigrao u poslednja dva meseca, dok je u istom tom periodu i Barsa dva puta gubila - u revanšu osmine finala Lige Evrope od Mančester junajteda i u La ligi od Almerije. Kad se ovim rezultatima doda da je Real dva puta remizirao u prvenstvu a Barselona, osim pomenutog poraza od Almerije, sve ostale utakmice pobeđivala, dobije se razlika od plus 12 bodova na čelu tabele La lige. 

Izabranici Ćavija Ernandesa imali su uspešnu uvertiru pred revanš, pošto su u subotnjoj utakmici La lige sa 4:0 savladali posledenjeplasiranu ekipu, Elče. Strelci su bili Ansu Fati, Tores i dva puta Levandovski. 

Odgovor Reala bio je još ubedljivija pobeda dan kasnije, nad Valjadolidom, koji je kući ispraćen sa šest golova. Već u 36. minutu bilo je 4:0, uz het-trik neverovatnog Karima Benzeme kome ni ramazanski post ne smeta da briljira u 36. godini. Ostale golove postigli su Rodrigo, Asensio i Lukas.

U dosadašnja 253 takmičarska El klasika (računajući i jedan u Kupu krunisanja, preteči Kupa kralja), odigrano je još tridesetak prijateljskih i egzibicionih mečeva, skor je gotovo izjednačen. Tačnije, Barselona bi eventualnom pobedom izjednačila na 101:101, uz 52 neodlučna ishoda. Da bi izjednačenje bilo potpuno, Ćavijevi momci morali bi da pobede sa 5:0 kako bi i gol-razlika bila izjednačena (trenutno 420:415).

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)