MANČESTER BI DA PREKINE PREMIJERLIGAŠKI POST: Brentford juri istoriju

V.M.

05. 04. 2023. u 09:50

''PČELICE'' dolaze na ''Old traford'' u zaostaloj utakmici 25. kola engleske elite.

МАНЧЕСТЕР БИ ДА ПРЕКИНЕ ПРЕМИЈЕРЛИГАШКИ ПОСТ: Брентфорд јури историју

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Erika ten Haga su u očiglednom padu, holandski stručnjak nije uspeo da konsoliduje svoje izabranike koji su za vikend ''isprašeni'' na ''Sent Džejms parku'' sa 2:0 od strane Njukasla i pali su na petu poziciju na tabeli. Brentfrod je sa druge strane odigrao triler na ''Ameksu'' pre par dana, vodio je čak tri puta, ali nije uspeo da sačuva prednost i na kraju je viđena podela bodova, 3:3.

Mančester je nastavio sa slabim igrama nakon pauze i ne zna za pobedu u prvenstvu već tri kola, a ono što najviše zabrinjava je činjeica da ''crveni đavoli'' nisu postigli gol na ta tri susreta i ako večeras ne bi zatresli mrežu, to bi bio prvi put u istoriji kluba da na četiri vezane premijerligaške utakmice nisu postigli gol.

Pored Njukasla, domaćin je poražen i od strane Liverpula sa ubedljivih 7:0, a između tih mečeva odigrao je remi sa Sautemptonom. Trenutno je peti na tabeli, ali ima isto bodova i dve odigrane utakmice manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

Ono što održava Junajted u vrhu je sjajna igra na ''Teatru snova'' i večeras će se ponovo osloniti na nju. Kod kuće imaju devet pobeda uz tri remija i poraz na otvaranju prvenstva od Brajtona.

Brentford je u odličnom ritmu i četa Tomasa Franka ima samo jedan poraz (od Evertona) na poslednjih 16 ligaških susreta. Popularne ''pčelice'' su trenutno sedme na tabeli i u završnici takmičenja će pokušati da se po prvi put u svojoj istoriji plasiraju u neko evropsko takmičenje. 

Brentford se ove sezone pretplatio na remije, odigrao ih je čak 13, što je ubedljivo najviše u ligi.

Gost je već jednom slavio ove godine u Mančesteru kada je bio bolji od Sitija sa 1:2, i ako bi večeras trijumfovao postao bi prvi klub posle Arsenala koji je uspeo da slavi na oba gostovanja u Mančesteru u okviru jedne premijerligaške sezone. ''Tobdžijama'' je to pošlo za rukom 1991. godine.

Ova dva tima su odigrala tri zvanična meča u svojoj istoriji, Junajted je upisao dve pobede prošle sezone, dok je početkom ove kampanje Brentford ponizio ''crvene đavole'' sa 4:0.

Ten Hag neće moći da računa na Kazemira koji je i dalje suspendovan zbog crvenog kartona protiv ''svetaca'', a moguć je povratak Kristijana Eriksena na teren.

Tomas Frank će biti bez usluga Ajera i Luisa Potera, a pod upitnikom je nastup Janelta.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)