NE OČEKUJTE MNOGO GOLOVA U TOSKANI: Empoli i Leće imaju istu boljku ove sezone - neefikasnost

O. M.

03. 04. 2023. u 09:05

EMPOLI dočekuje Leće u pretposlednjoj utakmici 28. kola italijanske Serije A.

НЕ ОЧЕКУЈТЕ МНОГО ГОЛОВА У ТОСКАНИ: Емполи и Леће имају исту бољку ове сезоне - неефикасност

Foto Profimedia

Ne cvetaju ruže današnjem domaćinu, koji je u seriji od osam utakmica bez pobede a četiri poslednje u tom nizu bili su porazi. 

Istina, samo je lider i gotovo sigurni budući šampion Napoli uspeo da pobedi ekipu Paola Zanetija sa više od jednog gola razlike u tom periodu (2:0), ali činjenica je da se fudbaleri Empolija nisu radovali od sredine januara, kada su vezali dve pobede - nad Sampdorijom i Interom. Posle ove druge, ostvarene na Đuepe Meaci (0:1, golom Baldanzija) niko nije očekivao da će kola krenuti nizbrdo.

Zbog svega toga, Zanetiju se drma stolica i sve su glasnije najave njegove skore smene. Zapravo je mladi stručnjak "već viđen" kao novi trener Torina, koji se sprema da se zahvali Ivanu Juriću.

Poput svog današnjeg domaćina i Leće je vezao četiri poraza, ali je na tabeli u nešto goroj poziciji jer ima bod manje i samo dve pozicije na tabeli dele "đalorose" od ispadanja.

Protiv Lećea je tradicija koja kaže da su samo dva puta pobedili u poslednjih deset međusobnih susreta. Ekipa Marka Baronija ove sezone bolje igra u gostima, gde je osvojila 15 od 27 bodova, ali na stadionu ''Karlo Kastelani'' nikada nije pobedila.

Sada bi im pobeda donela skok na 14. mesto jer bi osim Empolija preskočili i Salernitanu koja je u nedelju odigrala nerešeno sa Specijom. Ali, za pobedu su potrebni golovi, a fudbaleri Lećea nisu našli put do protivničke mreže 376 minuta ili pune četiri utakmice i još 16 minuta one poslednje na kojoj su dali gol (dva, tačnije), u pobedi nad Atalantom na gostovanju pre mesec i po dana.

Uz Leće i Empoli je jedna od najneefikasnijih ekipa Serija A. Oba današnja rivala postigla su po 24 gola, manje od njih imaju na kontu samo Verona, Sampdorija i Kremoneze, tri ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja.

U prvom delu sezone bilo je 1:1. Empoli je poveo golom Parisija u 23. minutu, a izjednačio je u 40. Strefeca. Poslenji put kada su se sastali u Toskani, bilo je to u Seriji B pre dve godine, Empoli je posle preokreta stigao do pobede od 2:1.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost