SRPSKA ČETA DOLAZI U REĐO EMILIJU: ''Neroverdi'' su u strahovitoj formi

V.M.

03. 04. 2023. u 16:46 >> 16:47

SASUOLO dočekuje ekipu Torina od 20:45 na ''Mapei stadionu''.

СРПСКА ЧЕТА ДОЛАЗИ У РЕЂО ЕМИЛИЈУ: Нероверди су у страховитој форми

FOTO: EPA

Domaćin je početkom drugog dela sezone igrao dosta slabo i nalazio se blizu zone ispadnja, ipak Alesio Dionizi je pronašao pobedinčku formulu i njegovi izabranici su upisali četiri vezana trijumfa. Što se tiče gosta, Torino je u promenljivoj formi i na poslednjih pet utakmica ostvario je dve pobede, doživeo isto toliko poraza i odigrao remi sa fenjerašom Kremonezeom.

Sasuolo je svoj fantastičan niz započeo pobedom protiv Lećea krajem feburara sa 0:1, nakon toga savladao Kremoneze rezultatom 3:2, zatim je šokirao Romu na ''Olimpiku'' 3:4, a u prošlom kolu je minimalnim rezultatom trijumofovao protiv Specije. 

Glavni ''krivac'' za ovu sjajnu seriju izabranika Alesija Dionizija je Arman Laurijente koji pruža sjajne partije u drugom delu sezone u kojem je postigao pet pogodaka i podelio tri asistencije.

''Neroverdi'' su trenutno 12. na tabeli sa 36 osvojenih bodova, što je 12 manje od Atalante koja se nalazi na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu iduće sezone.

Domaćin igra solidno na svom ''Mapei stadionu'' ove sezone i na 13 utakmica kod kuće osvojio je 20 bodova.

Torino je u nešto boljoj situaciji, 11. je na tabeli i ima bod više od svog današnjeg rivala. U poslednjoj utakmici pred pauzu, ''bikovi'' su poniženi na svom terenu od strane lidera Napolija koji im je spakovao četiri komada u ubedljivoj pobedi.

Gost ima ofanzivnih problema ove sezone i postigao je samo 29 pogodaka na 27 odigranih utakmica što je manje golova od svake ekipe koja se nalazi u gornjem delu tabele. Od njih je najmanje puta mrežu tresla Fiorentia koja je to učinila u 33 navrata.

U redovima ''granate'' nalazi se trio srpskih reprezentativaca. To su Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić. Tu je počektom sezone bio i Saša Lukić koji je u zimskom prelaznom roku otišao u Fulam, a umesto njega je upravo došao Ilić iz Verone u transferu vrednom 15 miliona evra, ali bivši fudbaler Mančester sitija neće nasupiti večeras zbog povrede. Pored njega odsutni će biti Aina, Karamoa, Vieira i Zima.

Domaćin nema problema sa izostancima i Dionizi ima čitav roster na raspolaganju.

Na poslednjih pet međsubonih susreta blagu prednost ima Torino koji je slavio dva puta (3:2, 0:1), viđeno je isto toliko remija (3:3,0:0), kao i trijumf Sasuola u prvoj polusezoni (0:1).

Ovi timovi često umeju da se raspucaju kada igraju jedni protiv drugih, prošli meč to nije bio slučaj i verujemo da je sada vreme da se to desi.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu