TOTENHEM LEČI RANE NA ''GUDISONU'': Oba tima tresu skandali van terena

V.M.

03. 04. 2023. u 08:29

EVERTON dočekuje ''pevce'' u utakmici koja zatvara 29. kolo Premijer lige.

ТОТЕНХЕМ ЛЕЧИ РАНЕ НА ГУДИСОНУ: Оба тима тресу скандали ван терена

FOTO: Tanjug/AP

Jako bitna utakmica za oba tima koja biju potpuno drugačije bitke, domaćin se nalazi u zoni ispadadanja sa 26 osvojenih poena, isto ima i Lids koji je prvi tim iznad crte tako da je ''karamelama'' dovoljan i bod da uplove u sigurnu luku. Sa druge strane, Totenhem je nakon pobede Njukasla nad Mančesterom pao na peto mesto, ali trijumfom na večerašnjem susretu bi mogao da se popne na treću poziciju koja garantuje plasman u Ligu šampiona.

Reprezentativna pauza je bila jako turbulentna za obe ekipe. Premijer liga je pokrenula proces protiv Evertona u kojem će proveriti da li je klub iz Liverpula prekršio finansijski fer-plej, uprava je negirala da je tako nešto učinjeno, ali ako se ispostavi da je došlo do prekršaja domaćin će biti bodovno kažnjen što bi verovatno značilo njegovo ispadanje iz Premijer posle skoro 70 godina igranja u najvišem rangu engleskog fudbala.

Što se tiče gosta, Totenhem je sporazumno raskinuo ugovor sa Anotonijom Konteom koji je nakon remija sa Sautemptonom imao ''burnu'' pres-konferenciju u kojoj je krivio igrače za slabe rezultate, govorio je kako niko ne želi da preuzme odgovornost, kako ne žele da igraju pod pritiskom i bilo je jasno da je došao kraj njegovog mandata u Londonu, do kraja sezone zameniće ga prvi pomoćnik Kristijan Stelini, a nakon toga će uprava naći dugoročno rešenje.

Takođe je i generalni direktor kluba Fabio Parataići kažnjen sa 30 meseci zabrane rada u fudbalu zbog malverzacija koje je pravio u Juventusu i njegovo vreme u klubu je verovatno završeno.

Što se tiče forma ekipa, Everton igra dosta solidno od kada je Šon Dajš preuzeo kormilo. Slavio je na tri utakmice kod kuće (protiv Arsenala, Brentforda i Lidsa) uz poraz od Vile, a takođe je neporažen na poslednje tri ligaške utakmice i u odličnom je ritmu.  Pred samu pauzu odigrao je 2:2 na ''Stamford bridžu'' sa Čelsijem.

Totenhem nikako da uhvati zalet ali nalazi se u borbi za Ligu šampiona i mora da se konsoliduje u samoj završnici prvenstva ako želi da nastupi u njoj. U poslednjih pet kola, ''pevci'' su ostvarili tri pobede uz poraz i pomenuti remi sa ''svecima''.

Kada se ovi timovi susretnu na ''Gudisonu'' remi je česta pojava. Na poslednjih deset utakmica čak šest puta je viđena podela bodova, Totenhem je slavio tri puta, dok je Everton upisao jednu pobedu, a i ona je došla u produžetku, tako da je i taj meč faktički završen nerešenim rezltatom.

Šon Dajš ne može da računa na Kalverta-Luina i Tanuzenda, a Stelini će na svom debiju kao glavni trener kluba (vodio je ekipu u par navrata za vreme odsustva Kontea) biti bez Bentankura, Bisume, Dejvisa, Emerson Rojala i Sesenjona, dok je pokdupitnikom nastup bivšeg igrača Evertona Rišarlisona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOLEADA U NAJAVI: Mreže se redovno tresu kada igra Paderborn