LACIO ČUVA DRUGO MESTO: Pobeda u Monci znači korak bliže Ligi šampiona za Sergeja i drugove

O. M.

02. 04. 2023. u 08:23

LACIO gostje Monci u utakmici 28. kola italijanske Serije A.

ЛАЦИО ЧУВА ДРУГО МЕСТО: Победа у Монци значи корак ближе Лиги шампиона за Сергеја и другове

FOTO: Tanjug/AP

Pobedom u "Derbiju dela Kapitale" Lacijali su izbili na drugu poziciju na tabeli, iza neprikosnovenog Napolija koji je sve bliže da i matematički obezbedi titulu, pošto doskora najbliži pratilac Inter nije osvojio ni bod u poslednja tri kola.

Sa druge strane, Monca je učvrstila svoju poziciju u sredini tabele, osvajanjem pet bodova u poslednje tri prvenstvene utakmice (koje su sve došle GG). ''Bjankorosi'' su sada 13, sa 34 boda, 15 više od Verone, 19 od Sampdorije i 21 od Kremonezea, a to su ekipe koje zauzimaju pozicije koje vode u Seriju B. Monca je zapravo bliže plasmanu u evro-kupove nego drugoj ligi, pošto joj šestoplasirana Roma beži "samo" 13 bodova, a sedmoplasirani Juventus deset. Sedmo mesto će verovatno voditi u Ligu konferencija, osim ako Kup Italije osvoji Juventus.

Da nisu na svom terenu prosipali bodove protiv ekipa sa dna tabele (Kremoneze 1:1, Sampdorija 2:2) sada bi bili u mnogo boljoj poziciji, ali ni ovako Laciju neće biti lako jer Monca je kod kuće poražena samo jednom na poslednjih osam mečeva. Milan je slavio minimalnu pobedu pre mesec i po dana. Borbenost Moncinih igrača na ''Brianteu'' najbolje pokazuje podatak da su četiri puta na pomenutih osam mečeva stizali prednost protivnika.

Trener Lacija Mauricio Sari zasluženo je osvojio nagradu za "trenera meseca" u Seriji A jer su njegovi puleni osim Rome u Seriji A savladali i lidera Naoli i to u gostima, a osim kiksa u Ligi konferencija proitiv Alkmara, samo Bolonju nisu uspeli da pobede, bilo je 0:0.

Za ekipu našeg Sergeja Milinkovića Savića ispadanje iz Lige konferencija je možda i korisno jer sada se mogu koncentrisati na Seriju A i nastojanje da zadrže mesto koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su u odličnoj poziciji pošto petoplasirnaoj Atalanti beže četiri boda 11 kola pre kraja.

Lacio je u prvom delu sezone savladao Moncu sa 1:0, golom Romera. U Monci su se sastali jednom, u Kupu, kada su ''nebeskoplavi''  prošli na penale posle 1:1 u regularnom toku.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)