BEZ POBEDNIKA U RAJNSKOM DERBIJU? Vreme je da Keln i Menhengladbah prekinu niz od 14 utakmica bez "iksa"

O. M.

02. 04. 2023. u 09:10

PRETPOSLEDNjA utakmica 26. kola nemačke Bundeslige igra se u Kelnu gde domaći "jarčevi" dočekuju ekipu Borusije iz Menhengladbaha.

БЕЗ ПОБЕДНИКА У РАЈНСКОМ ДЕРБИЈУ? Време је да Келн и Менхенгладбах прекину низ од 14 утакмица без икса

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Ove dve ekipe razdvajaju četiri boda na tabeli, Menhengladbah je deseti sa 31. bodom, a Keln 13. sa 27.

Pre reprezentativne pauze Keln je doživeo debakl (1:6) na gostovanju drugoj Borusiji, onoj iz Dortmunda, dok je Menhengladbah na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Verderom.

Keln je osvojio samo jedan bod u poslednjih pet kola  doveo sebe u poziciju da strepi za opstanak, sa samo šest i sedam bodova više od ekipa koje zauzimaju mesta koja vode u Cvajtu.

Zbog svega gore navedenog ovaj Rajnski derbi dolazi u ne baš idealnom trenutku za "jarčeve". Ali, nije mnogo bolja ni Borusija koja ne zna za pobedu četiri kola. Do utakmice protiv Verdera, nisu "ždrepci" znali ni da nađu put do protivničke mreže u tri uzastopne utakmice.

Realno je očekivati da dve do tri pobede budu dovoljne Kelnu da zadrži bundesligaški status, ali nije baš pohvalno za ekipu da se posle prošlogodišnjeg sedmog mesta ove sezone bori za opstanak.

S druge strane, Borusija je verovatno već obezbedila opstanak, pošto ima dovoljnu zalihu bodova, tačnije višak od 10 u odnosu na najugroženije. Ali toliko i zaostaje za ekipama koje se bore za evro-kupove pa po toj računici znači da se ekipa iz Menhengladbaha oprostila od plasmana u Evropu.

U prvom delu sezone Menhengladbah je pobedio sa 5:2, a dana je na programu 96. bundesligaški okršaj. Znatno uspešniji su "ždrepci" sa 52 pobede, dok su "jarčevi" pobeđivali 27 puta, a 16 mečeva završeno je neodlučeno. 

Remi nije viđen na poslednjih 14 međusobnih susreta, a Gladbah vodi 8:6 u tim okršajima.

Uprkos tome što je reprezentativna pauza potencijalno došla u dobrom trenutku za Keln, nije bila dovoljno duga da se igrači poput Jana Tilmana, Kristijana Pedersena, Marka Uta i Sebastijana Andersona vrate treninzima prvog tima nakon dugotrajnih povreda.

Ovaj kvartet bi trebalo da bude spreman do kraja aprila, ali će Florijan Dic propustiti ostatak sezone zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

Za očekivati je da Baumgart napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je deklasiran sa 1:6 na ''Vestfalenu''.

Gladbah dolazi u Keln bez Tonija Jančea i Julijana Vajgla zbog problema sa kolenima, odnosno skočnim zglobom, ali osim njih dvojice Farke nema drugih kadrovskih problema.

NAŠ PREDLOG: X (kvota (3.45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati