NIKAD MANJA KVOTA NA ZVEZDU! Partizan sa novim trenerom želi prekid crne derbi serije

V.M.

03. 03. 2023. u 12:54 >> 12:54

DA li će Zvezda nastaviti niz od osam neporaženih duela protiv Partizana ili će ''crno-beli'' napraviti iznenađujući podvig na stadionu ''Rajko Mitić''?

НИКАД МАЊА КВОТА НА ЗВЕЗДУ! Партизан са новим тренером жели прекид црне дерби серије

FOTO: M. Vukadinović

Ovo će biti 169. ligaški večiti derbi u istoriji. Crvena zvezda je u prednosti sa 66 pobeda naspram Partizanovih 47, a viđeno je i 55 remija. Ove sezone večiti rivali su ukrstili koplja u devetom kolu, ''crveno-beli'' su poveli preko Bukarija koji je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Popovića, ali to nije bilo dosta za trijumf jer je početkom drugog dela igre Natho poravnao sa bele tačke nakon što je Katai nespretno srušio Marka Živkovića u šesnaestercu.

Domaćin je drugi deo sezone otvorio podelom bodova sa Vojvodinom, ali nakon toga se vratio u prepoznatljivu formu. Četa Miloša Milojevića je vezala tri pobede, redom su padali Čukarički, Voždovac i Javor. Zvezda je na tim utakmicama imala impresivnu gol-razliku 12-0. ''Crveno-beli'' imaju plus 13 u odnosu na večitog rivala i veoma sigurno koračaju ka šestoj uzastopnoj tituli kojom bi izjednačila rekord Partizana po broju vezanih titula prvaka Srbije. (2007/2008-2012/2013)

Čini se da derbi nije mogao da dođe u gorem momentu po ''parni valjak'', ali u duelu ovih timova forma često ne znači mnogo. Pakleni debi na klupi ''crno-belih'' imaće Igor Duljaj koji je preko nedelje preuzeo kormilo od Gordana Petrića. Partizan je nakon ispadanja u Ligi konfrencija od Šerifa zabeležio novi neuspeh kada je u ponedeljak remizirao sa Radničkim 1923 rezultatom 1:1.

Duljaj koji je kao igrač igrao u mnogo "večitih derbija" ima nezahvalan zadatak da konsoliduje raštimovanu ekipu pred najteže gostovanje u domaćem prvenstvu. Fudbaleri često umeju dobro da reaguju na promenu trenera i u taboru današnjeg gosta se nadaju da će to biti slučaj. Partizan je poslednji put na stadionu ''Rajko Mitić'' slavio pre četiri godine kada je pogotkom Bojana Ostojića osvojio Kup Srbije.

Oba trenera nemaju probleme sa izostancima prvotimaca i očekuje se da večiti rivali izađu u najjačim sastavima.

Potencijalni debitant na derbiju može biti mladi štoper ''parnog valjka'' Mihajlo Ilić, devetnaestogodišnjak bi mogao da dobije priliku umesto Markovića i Saničanina koji pružaju veoma loše partije u drugom delu sezone. Sa druge strane, priliku od prvog minuta trebalo bi da dobije Aleks Vigo kojem će ovo biti takođe prvi večiti derbi.

Golovi na mečevima ovih rivala nisu baš česta pojava a poslednji put četiri ili više golova na derbiju palo je pre skoro šest godina. Bilo je to 18. aprila 2017. godine kada je Partizan na stadionu najvećeg rivala uspeo da sruši domaćina sa 3:1, pa kasnije osvoji titulu. Bila je to ujedno i poslednja kruna crno-belih koji poste pet sezona. A ako uzmemo u obzir da Zvezda trenutno ima 13 bodova prednosti u odnosu na “parni valjak”, taj post će još potrajati.

Najčešći rezultat u istoriji duela ovih ekipa je 1:1, večeras očekujemo jednu tvrdu utakmicu i verujemo da će kako tradicija nalaže biti malo golova.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!