"BIKOVI" UDARAJU U ŽUTI ZID: Lajpcig dolazi u Dortmund, na noge nepobedivoj Borusiji

O. M.

03. 03. 2023. u 15:32 >> 15:32

DRUGOPLASIRANA ekipa nemačke Bundeslige Borusija iz Dortmunda dočekuje Lajpcig u derbiju 23. kola.

БИКОВИ УДАРАЈУ У ЖУТИ ЗИД: Лајпциг долази у Дортмунд, на ноге непобедивој Борусији

Foto: Profimedia

Borusija je u fantastičnoj seriji od devet pobeda u svim takmičenjima ove godine. Kada su poslednji put imali sličan start, a bilo je to 2012. godine sa sedam uzastopnih pobeda, osvojili su šampionsku titulu.

Poslednji poraz crno-žuti su doživeli 11. novembra prošle godine na gostovanju imenjaku iz Menhengladbaha (2:4). Od tada, naredali su sedam pobeda u Bundesligi i po jedan u Ligi šampiona, odnosno Kupu Nemačke.

To ih je sa 46 bodova dovelo na deobu prvog mesta sa Bajernom, koji je nominalni lider zahvaljujući boljoj gol razlici u ovom trenutku.

Vezista Julijan Brandt, koji je sa osam golova i četiri asistencije doprineo najvećem broju golova, rekao je posle pobede nad Hofenhajmom da tim plovi na vrhu velikog talasa. upravo je Brandt postigoa jedini gol u tom meču, a asistent mu je bio iskusni Marko Rojs koji je na poslednje četiri utakmice postigao dva gola i zabeležio dve asistencije.

Brandt je proglašen za igrača januara u Bundesligi, a za najboljeg novajliju prošlog meseca izabran je Karim Adejemi, koji je jesenas na "Signal iduna park" stigao iz Red bula, ali onog austrijskog.

Za to vreme, Lajpcig je bio nešto lošiji, zabeleživši jedan poraz i tri nerešene u poslednjih 10 mečeva.  Ali, taj poraz "bikovi" su doživeli kod kuće od Union Berlina, dok su na strani poslednji put pognute glave teren napustili još u septembru - i oni su tada poraženi od Menhengladbaha.

Otako je nekadašnji trener Dortmunda Marko Roze preuzeo klupu Lajpciga, 22. septembra 2022.godine, "bikovi" su osvojili najviše bodova u ligi - 37, naspram Bajernovih 35 i Borusijinih 34.

Lajpcig je trenutno četvrti, sa četiri boda manje od vodećeg tandema i jednim manje od četvrtoplasiranog Union Berlina. Ove četiri ekipe zauzimaju mesta koja vode u Ligu šampiona, ali u igri je i Frajburg kome Lajpcig beži samo bod, dok šansu iz prikrajka vreba i Frankfurt koji ima 38.

Zanimnjivo je da Borusija i Lajpcig posle 22 kola imaju identičnu gol razliku, oba tima postigla su po 45 golova a primili po 27.

Budući da je Lajpcig osnovan tek 2009. godine, nije neobično da su se ova dva kluba sastala samo 14 puta u istoriji, od čega šest puta u Dortmundu, ali je neobično da samo prvi od tih šest duela kada je Borusija bila domaćin nije došao GG&3+.

Jesenas u Lajpcigu bilo je 3:0 za domaćina, golovima Orbana, Soboslaja i Hajdara. Lajpcig je u poslednjem susretu na Vestfalenu bio još ubedljiviji - 4:1 slavili su gosti.

NAŠ PREDLOG: GG&3+

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024