TRADICIJA JE NA STRANI DOMAĆINA: Sosijedad nije izgubio od Kadiza 30 godina

O. M.

03. 03. 2023. u 08:37

TREĆEPLASIRANI tim španske La lige Real Sosijedad dočekuje Kadiz u 24. kolu španskog fudbalskog šampionata.

ТРАДИЦИЈА ЈЕ НА СТРАНИ ДОМАЋИНА: Сосиједад није изгубио од Кадиза 30 година

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Sosijedad u ovaj meč ulazi posle dva loša rezultata, poraza od davljenika Valensije u gostima i remija sa Seltom kod kuće. Na svojoj "Anoeti", belo-plavi ne znaju za pobedu od sredine januara kada su slavili u baskijskom derbiju protiv Atletik Bilbaa.

Samo jedna pobeda u poslednjih pet mečeva u La ligi očigledno je cena koju ekipa Imanola Algasila plaća zgusnutom rasporedu i dobrim nastupima u Evropa ligi. Nakon što su osvojili prvo mesto u grupi sa Mančester junajtedom, u osmini finala ih čeka dvomeč sa Romom.

Kadiz u poslednje vreme kod kuće pobeđuje, a na strani gubi. Izuzetak od tog pravila u 2023. godini je susret na domaćem terenu sa otpisanim Elčeom koji je završen rezultatom 1:1. Osim te utakmice, samo još u porazu 1:4 od Bilbaa došla je igra "oba tima daju gol". U preostalih šest mečeva bilo je po tri puta 1:0 i 2:0.

Španska liga je izuzetno jaka i izjednačena pa Kadiz, iako se nalazi na samo dva boda iznad zone ispadanja, ima samo devet bodova manje od mesta koje vodi u Ligu konferencija. 

Tradicija je debelo na strani ekipe iz San Sebastijana. Sosijedad je pobedio u sedam  poslednjih međusobnih susreta, na poslednjih 11 skor je 8-3-0, dok je Kadiz poslednju pobedu ostvario daleke 1993. godine.

Povremeni reprezentativac Španije Mikel Ojarzabal je nerešiva enigma za odbranu Kadiza. Na poslednje dve utakmice koje su ovi timovi odigrali na Anoeti postigao je četiri gola.

Trener gostiju Serhio Gonzales vodi Kadiz od prošle godine, ali ima očajan bilans sa kolegom sa klupe Sosijedada i kao trener drugih ekipa - u prethodnih sedam duela ostvario je tri remija i četiri poraza.

Od Nove godine, ili još preciznije od završetka Svetskog prvenstva prošle godine, obe ove ekipe igraju uglavnom 0-2 gola. Sosijedad je tako odigrao deset od 13 utakmica, a Kadiz je od devet susreta samo jednom došao 3+. 

U prvom delu sezone bilo je 1:0 za današnjeg domaćina, a prošle godine u San Sebastijanu 3:0 za Sosijedad.

Algasil na ovom meču neće moći da računa na Arica Elustonda, Martina Merkelanca i Umara Sadika. 

Bivši napadač Partizana je od dolaska u Sosijedad prošlog septembra odigrao samo dve utakmice pre nego što je teže povredio koleno, preciznije prednje ukrštene ligamente. Posle gotovo šest meseci pauze, Nigerijac se tek nedavno vratio lakšem individualnom treningu, o čemu svedoči i video koji je Sosijedad objavio na društvenim mrežama.

Što se tiče Kadiza, od ranije povređenima Huanu Sali, Anderu Garidu i Hosebi Zaldui, pridružio se i Brajan Okampo.

NAŠ PREDLOG: 1&2-3 (3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024