SITI VIŠE NE SME DA KIKSIRA! ''Trešnjice'' nikada u istoriji nisu slavile protiv aktuelnog šampiona

V.M.

25. 02. 2023. u 09:45

BORNMUT dočekuje četu Pepa Gvardiole u utakmici 25. kola Premijer lige.

СИТИ ВИШЕ НЕ СМЕ ДА КИКСИРА! Трешњице никада у историји нису славиле против актуелног шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin se nalazi u seriji dobrih rezultata i uspeo je da pobegne iz zone ispadanja, ali ga u ostatku sezone očekuje grčevita borba za opstanak. Mančester je u prošlom kolu napravio veliki kiks kada je podelio bodove sa Notingemom na ''Siti graundu'', Arsenal je to iskoristio i ''građani'' sada ponovo gledaju u leđa ''tobdžijama'' na tabeli.

Bornmut je na poslednja četiri ligaška susreta odigrao dva remija, ostvario pobedu i doživeo poraz. Prošlog vikenda je slavio na gostovanju protiv Vulverhemptona pogotkom Tavernijea i na taj način je pobegao iz zone ispadanja. Trenutno je 17. na tabeli i ima bod više od Vest Hema koji je prvi tim ispod crte. ''Trešnjice'' su se ove sezone vratile u Premijer ligu nakon par godina odsustva i očekuje ih velika borba za opstanak u eliti.

Mančester siti više nema prava na grešku. Aktuelni šampion zaostaje dva boda za Arsenalom a na tabeli, a i odigrao je utakmicu više od ''tobdžija''. Na poslednjih pet ligaških susreta Siti ima tri pobede, poraz i remi. Na 12 gostovanja ove seone, izabranici Pepa Gvardiole su osvojili 21 poen. Gost je najbolji napad lige i positgao je čak 60 pogodaka posle 24 odigrana kola. Preko nedelje ''građani'' su nastupali u Ligi šampiona, poveli su protiv Lajpciga golom Mareza, ali Joško Gvardiol je izjednačio i sudbina dvomeča će se odlčivati na ''Etihadu''.

Ova dva tima su odigrala 14 međusobnih duela na kojima je Siti upisao zapanjujućih 13 pobeda, a viđen je i jedan remi, što znači da ''trešnjice'' nikada nisu slavile protiv današnjeg protivnika.

Domaćin će biti bez Bruksa, Kuka i Kelija, dok su pod znakom pitanja nastupi Lerme, Stanislasa, Tavernija, Zabranjija i Zemure.

Gvardiola neće moći da računa na Mendija i Stounsa, a neizvesni su nastupi Kevina de Brujnea i Laporta.

Očekujemo da Siti rutinski odradi posao na ''Vitalitiju''. Verujemo da će bez većih problema osvojiti tri boda i tako nastaviti svoj pohod ka petoj tituli prvaka Engleske u poslednjih šest sezona.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)