ATLETIKO MADRID JE PODIGAO FORMU U PRAVI ČAS: Bilbao u poteri za Evropom

M.T.

19. 02. 2023. u 10:50 >> 10:48

DOMAĆIN neporažen već pet kola.

АТЛЕТИКО МАДРИД ЈЕ ПОДИГАО ФОРМУ У ПРАВИ ЧАС: Билбао у потери за Европом

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Atletiko Madridu je preostalo samo takmičenje u španskom prvenstvu pošto je eliminisan iz svih ostalih i ekipa Dijega Simeona potpuno je fokusirana na obezbeđivanje Lige šampiona za sledeću sezonu. To je cilj koji će biti fudbalerima Atletika u glavi kada danas od 18 časova dočekaju na ''Vandi Metropolitano'' ekipu Atletik Bilbaa u okviru 22. kola La Lige.

Posle eliminacije iz Lige šampiona i Kupa kralja, Atletiko Madrid je sav fokus prebacio na špansko prvenstvo i to se osetilo na rezultatima ekipe. Četa Dijega Simeonea je bez poraza u poslednjih pet kola u kojima je uspela ostvari tri pobede uz dva remija. Atletiko dočekuje Bilbao, ali mu domaći teren nije preveliki faktor pošto je od potencijalnih 30 bodova pred svojim navijačima osvojio samo 15.

Na tabeli se ''jorgandžije'' nalaze na četvrtom mestu sa 38 bodova, pet manje od trećeplasiranog Real Sosijedada uz utakmicu manje, dok su Real Madrid i Barselona na drugom i prvom mestu nedostižni sa 51 odnosno 56 bodova. Iako je trenutno na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, domaćin ne sme da se opušta pošto Betis na petom mestu ima samo jedan bod manje.

Atletik Bilbao uspeo je da podigne formu u prošla dva kola pošto je u tri pre njih doživeo isto toliko poraza. Ekipa Ernestea Valverdea je savladala prvo Kadiz, a zatim i Valensiju proteklog vikenda. Zahvaljujući tim pobedama Baskijsci su se ponovo vratili u igru za mesta koje vode u Evropu, a čak ni Liga šampiona ne deluje kao nemoguća misija.

Atletik ima 32 osvojnea boda na sedmom mestu, jedan manje od Rajo Valjekana na šestoj poziciji, dok mu Betis i Atletiko Madrid beže pet odnosno šest bodova.

Dijego Simeone ima savršenu kadrovsku situaciju koja mu omogućava da izvede najjači sastav, a jedino mu nedostaje Stefan Savić koji će zbog dobijenog crvenog kartona protiv Selte morati da pauzira. U startnoj postavi Atletika trebalo bi da se nađe Hose Marija Himenez, a Čolo će verovatno preći na formaciju sa tri igrača pozadi pošto je protiv Selte igrao u sistemu 4-3-3.

Što se tiče Baskijaca, posle odrađene suspenzije protiv Valensije, u tim se vraća Juri Berčiče, ali je što se povreda tiče situacija ista pa će i dalje Ernesto Valverde biti bez pomoći Andera Erere i Injiga Martineza. Očekuje se da će se Injaki Vilijams vratiti u startnu postavu za ovaj meč, kao i njeogv brat Niko.

Ove dve ekipe su potpuo izjendačene na poslednjih deset međusobnih duela pošto su ostvarile po četiri pobede, dok su dva meča završena nerešenim rezutlatom. U prvoj utakmici u ovoj sezoni Atletiko je u Baskiji slavio minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave