OBRAČUN DAVLJENIKA: ''Slepi miševi'' predvođeni novim trenerom mogu pobeći iz zone ispadanja

V.M.

20. 02. 2023. u 17:22 >> 17:22

HETAFE dočekuje Valensiju u poslednjoj utakmici 22. kola La lige

ОБРАЧУН ДАВЉЕНИКА: Слепи мишеви предвођени новим тренером могу побећи из зоне испадања

FOTO: AP/Tanjug

Obe ekipe igraju katastrofalno u drugom delu sezone, domaćin ne zna za pobedu na prethodnih sedam utakmica i pretposlednji je na tabeli. Valensija se naprosto raspala nakon odlaska Đenara Gatuza sa klupe, ''slepi miševi'' su poraženi na pet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a poslednji trijumf ostvarili su sredinom januara u Kupu kralja protiv Sportinga iz Hihona rezultatom 0:4.

Hetafe je u poslednja dva kola odigrao remije. Prvo je podelio bodove sa Atletiko Madridom 1:1, a prošlog vikenda istim rezultatom završio se meč sa Rajo Valjekanom. Domaćin je osvojio 19 bodova, što je tri manje od Kadiza koji je prvi tim iznad crte. Duo srpskih reprezntativaca je potpuno ispao iz rotacije Kike Sančez Floresa. Stefan Mitović je poslednji put nastupio krajem decembra protiv Majorke, dok je Nemanja Maksimović zadnje minute upisao još pre Svetskog prvenstva.

Valensija nije u niša boljoj situaciji. Španski velikan koji je početkom veka osvajao titule i igrao dva finala Lige šampiona potpuno se raspada i očekuje ga grčevita borba za opstanak. Nakon što je Voro neuspešno odradio ulogu privremenog menadžera, sredinom prošle nedelje ekipu je preuzeo Ruben Baraha. Bivši vezista je igrao u dresu Valensije deset godina, a poslednji trenerski angažman imao je 2020. kada je na kratko predvodio Saragosu. Gost je 18. na tabeli sa 20 pokupljenih poena u dosadašnjem toku takmičenja i pobedom na ovom susretu bi pretekao Kadiz i pobegao bi iz zone ispadanja. Igrači umeju veoma dobro da reaguju na promenu trenera i uprava kluba se nada da će to i sada biti slučaj.

Ova dva tima su već odigrala jedan meč ove sezone, u četvrtom kolu na ''Mestalji'' je Valensija dominantno slavila rezultatom 5:1.

Kike Sančez Flores nema problema sa zdravljem svojih igrača i ima pun roster na raspolaganju.

Baraha na svom debiju ne može da računa na Kavanija, Nika Gonzaleza i Domeneka.

Očekujemo jednu borbenu, zanimljivu utakmicu. Verujemo da će promena trenera pozitivno uticati na Valensiju i da će ''slepi miševi'' sigurno osvojiti barem bod na večerašnjem gostovanju.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom