U 56. GODINI ŽIVOTA NAŠAO NOVI KLUB! Za kralja Kazua su godine samo broj

V.D.

04. 02. 2023. u 11:19 >> 11:19

PORTUGAL će biti šesta zemlja u karijeri ovog neverovatnog fudbalera

У 56. ГОДИНИ ЖИВОТА НАШАО НОВИ КЛУБ! За краља Казуа су године само број

Foto: Profimedia

Danas od 12 časova u okviru 19. kola portugalske druge lige sastaju se Oliveirense i Vilafrankense. Ovaj meč ne bi privlačio toliku pažnju ni fudbalske a ni kladioničarske javnosti da na njemu danas neće debitovati fudbaler koji je pre nekoliko dana potpisao za klub iz gradića Oliveire de Azeméisa.

U pitanju je čuveni japanac Kazujoši Mijura koji će 26. februara proslaviti svoj 56.rođendan. Japanac nije najstariji aktivni fudbaler na svetu ali je svakako najpoznatiji jer igra u kvalitetnim šampionatima iako je debelo zagazio u šestu deceniju svog života.

Mijura je profesionalnu karijeru započeo jos daleke 1982. godine a tokom pet decenija nastupao je za klubove iz Japana, Brazila, Hrvatske, Australije i Italije pa će se potpisom za portugalski klub oprobati i u ovoj zemlji. 

Novi klub fudbalera koji je upisao i 89 nastupa za reprezentaciju Japana se nalazi na bezbednoj 10. poziciji. Iako su u jako dobroj formi i u seriji od pet mečeva bez poraza uz čak četiri pobede, s obzirom na bodovni saldo teško je očekivati da će na kraju sezone ekipa Oliveirensea zaigrati u nekom drugom rangu portugalskog fudbala. U do sada 18 odigranih kola osvojili su 24 boda i od mesta koje vodi u plej-of za popunu Primeira lige su udaljeni 10 bodova dok su od pozicije u zoni ispadanja udaljeni osam bodova.

Gostujuća ekipa Vilafrankense je osvojila pet bodova više i nalazi se na petoj poziciji i serijom dobrih rezultata mogla bi da se uključi u trku za prelazak u viši rang.

Seriju od sedam mečeva bez poraza prekinuli su u prošlom kolu kada su poraženi na svom terenu od lidera Moreirensea rezultatom 2:1.

Ove dve ekipe su se do sada sastale samo četiri puta i zanimljivo je da današnji domaćin još uvek nema pobedu. Dva puta su slavili fudbaleri iz okoline Lisabona dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. U prvom delu prvenstva viđen je trijumf Vilafrankensea rezultatom 2:1.

Očekujemo zanimljiv meč u kome verujemo da će obe ekipe postići bar po jedan gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili