ŠAMPION POBEDOM PRAVI VELIKI KORAK KA ODBRANI TITULE: Domaćin nakon odlaska srpskog stručnjaka gubi priključak za liderom

V.M.

23. 01. 2023. u 10:45

MAKABI Tel Aviv dočekuje imenjaka iz Haife u derbiju 19. kola.

ШАМПИОН ПОБЕДОМ ПРАВИ ВЕЛИКИ КОРАК КА ОДБРАНИ ТИТУЛЕ: Домаћин након одласка српског стручњака губи прикључак за лидером

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u poslednjih pet utakmica ostvario tri pobede uz dva remija. Pre nedelju dana je podelio bodove sa Beitarom iz Jerusalima rezultatom 2:2. Makabi ima osam poena manje od današnjeg protivnika, pobedom bi uhvatio priključak i tako oživeo borbu za titulu.

Klub je početkom ove godine napustio srpski stručnjak Vladimir Ivić koji je otišao u Krasnodar, a uprava je kao zamenu dovela Aitora Karanku. ''Žuti'' imaju najbolji napad prvenstva, postigli su 43 pogotka za sada, a najbolji strelac ekipe je srpski centarfor Đorđe Jovanović koji je tresao mrežu 11 puta ove sezone.

Gost je u neverovatnoj seriji i ostvario je čak 11 vezanih ligaških trijumfa. Samouvereno zauzima vrh tabele sa 48 osvojenih bodova. Zanimljivo je da ekipa iz Haife nije odigrala nijedan remi ove sezone, pobedila je 16 puta uz dva poraza.

U prošlom kolu savladala je Hapoel iz Jerusalima sa 2:1. Najbolji igrač prvenstva nalazi se u redovima ''zelenih'', sjajni Omec Acili postigao je 12 golova i podelio sedam asistencija u dosadašnjem toku takmičenja. Izabranici Baraka Bahara su osvojili dve uzastopne titule i imaju odličnu priliku da i po treći put u nizu podignu trofej prvaka Izraela.

Ova dva tima su se već susrela u šestom kolu kada je Makabi iz Haife golovima Davida slavio sa 2:0.

Verujemo da će gost otići neporažen sa ''Blumfild stadiona''.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona