RIJAD ĆE SVEDOČITI SUDARU DIVOVA: Real ili Barselona – ko će osvojiti prvi trofej u sezoni?

M.T.

15. 01. 2023. u 10:38

MOŽE li Ćavi nadmudriti Don Karla?

РИЈАД ЋЕ СВЕДОЧИТИ СУДАРУ ДИВОВА: Реал или Барселона – ко ће освојити први трофеј у сезони?

FOTO: Tanjug/AP

Glavni grad Saudijske Arabije, Rijad, tačnije stadion ''Kralja Fahd'' biće poprište jednog od najvećih rivalstava u svetu fudbala pošto će večeras od 20 časova Real Madrid i Barselona igrati u finalu Superkupa Španije. Španski velikani odlučivaće o prvom trofeju u sezoni, a titulu brani Real koji je prošle sezone savldao u finalu Atletik Bilbao, dok je u polufinalu eliminisao upravo Barselonu.

Real Madrid je u polufinalu savladao Valensiju, ali nije ''kraljevski klub'' blistao u tom meču. Benzema je doveo Real u vođstvo iz penala, da bi rezultat poravnao Samjuel Lino što je odvelo meč u produžetke, a zatim i do penala u kojima su igrači Karla Anćelotija bili nepogrešivi.

Uvertira za Valensiju bio je poraz Reala od Viljareala u La Ligi zbog čega Madriđani sada zaostaju tri boda za Barelonom koja je na prvoj poziciji. Superkup definitivno nije najvažnije takmičenje, ali za Real je postalo bitno onog trenutka kada je Barselona stigla do finala, a večerašnja utakmica je i prilika da se ''los blankosi'' izjednače po broju trofeja sa Kataloncima koji su 13 puta podizali trofej u ovom tamičenju.

Poput Reala, Barselona je u finale ušla takođe posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u meču protiv Betisa. Katalonci su dva puta vodili golovima Levandovskog i Ansu Fatija, ali je Betis stigao do izjednačenja preko Fekira i Morona i uspeo da izbori penale u kojima Ćavijevi igrači bili uspešniji. Barselona je ispala iz Lige šampiona, ali je čekaju mečevi u Ligi Evrope, kao i borba za titulu u La Ligi gde trenutno ima tri boda prednosti u odnosu na večerašnjeg protivnika.

Karlo Anćeloti je u Saudijsku Arabiju odleteo bez povređenih Aurelija Čuamenija i Davida Alabe, dok je polufinale protiv Valensije propustio Alvaro Odrizola zbog problema sa mišićem. Finale će verovatno preskočiti Lukas Vaskez i Eder Militao zbog povreda koje su pretrpeli protiv Valensije. Barselona je u idealnoj situaciji pred ovo finale pošto Ćavi Ernandez nema problema sa povređenim ili suspendovanim igračima.

Real je u poslednjih deset mečeva bio uspešniji od Barselona sa pet pobeda u odnosu na tri trijumfa Katalonaca dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U prvom meču ove sezone Real je slavio sa 3:1. Ovo će biti 16. meč Reala i Barselone u Superkupu Španije, a ''los blankosi'' su uspešniji sa devet pobeda u odnosu na četiri Katalonaca, a dve utakmice su završene remijem.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)