INTER POČINJE ODBRANU TITULE U KUPU: Parma prva prepreka Inzagijevoj družini

M.T.

10. 01. 2023. u 10:00

Od 2006. godine ova dva tima nisu igrala u Kupu Italije.

ИНТЕР ПОЧИЊЕ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ У КУПУ: Парма прва препрека Инзагијевој дружини

FOTO: AP/Tanjug

Fudbaleri Intera večeras od 21 sat na ''stadionu ''Đuzepe Meaca'' započeće odbranu trofeja u Kupu Italije u meču osmine finala ovog takmičenja u kojem će dočektati ekipu Parme.

Inter je sezonu u Seriji A posle mundijalske pauze nastavio na najbolji mogući način pošto je u derbiju savladao Napoli sa 1:0 nanevši tako lideru šapionata prvi poraz u sezoni. Želela je ekipa trenera Simonea Inzagija da nastavi pobednički niz, ali je već u sledećem kolu protiv Monce zapela i odigrala samo 2:2 još jednom potvrdivši da je ove sezone nedostatak konstantnosti najveći problem Intera.

Pošto su na tabeli Serije A trenutno četvrti sa deset bodova manje od Napolija, čini se da je Interu najbolja šansa za trofej upravo Kup Italije u kojem brane titulu, iako su i dalje u Ligi šampiona gde će se u osmini finala sastati sa Portom. Inter je prošle sezone posle 11 godina osvojio Kup, a to mu je bio osmi trofej u tom takmičenju uz šest izgubljenih finala.

Parma se posle povratka u Seriju A zadržala u elitnom društvu tri sezone i ponovo ispala u niži rang, a pokušaj da se odmah vrati nije bio uspešan pošto je zauzela 12. poziciju. Međutim, ove sezone za sada sve deluje dosta dobro za Parmu koja je u grupi timova koji su najbliži plasmanu u plej-of za plasman u Seriju A.

Eventualna pobeda Parme protiv Intera bila bi njen prvi plasman u četvrtfinale Kupa posle osam sezona. Parma je bila slobodna u prvoj rundi Kupa, da bi potom u drugoj i trećoj rundi bila bolja od Salernitane i Barija i izborila duel protiv Intera. Uspevala je Parma i da osvoji Kup Italije, a od 1992. do 2002. se pet puta našla u finalu. Osvojila je tri trofeja i dva puta je poražena.

Simone Inzagi će najverovatnije dobro promešati sastav za ovaj meč pošto njegov tim očekuje za vikend Veronu u Seriji A, ali svakako neće moći da za današnju utakmicu računa na povređene Marsela Brozovića, Dalberta kao ni na Romelua Lukakua koji se ponovo povredio. Što se Parme tiče, trener Fabio Pekija ima dosta problema sa povređenim igračima pošto će odsustvovati Elijas Kobo, Gabrijel Šarpentije, Danijel Ansaldi i Valentin Mihaila. Neće biti ni legendarnog Đanluiđija Bufona zbog povrede, mada je veteran ove sezone odigrao samo tri utakmice.

U poslednjih deset mečeva ova dva tima prednost je na strani Intera koji je pobedio u pet navrata, dok je Parmi to pošlo za rukom dva puta, a tri utakmice su okončane nerešenim rezultatom. Što se tiče Kupa Italije, tri puta su se ova dva tima sastajala u dvomečima i Parma je uspešanija pošto je dva puta prolazila dalje, dok je Interu to jednom uspelo i to u njihovom poslednjem dvomeču u Kupu 2005, takođe u osmini finala.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!