ISPADANJE BENFIKE BILO BI SENZACIJA: Varzim je već napravio jedno čudo, može li novo?

M.T.

10. 01. 2023. u 10:58

DOMAĆIN je u trećoj rundi uspeo da izbaci Sporting.

ИСПАДАЊЕ БЕНФИКЕ БИЛО БИ СЕНЗАЦИЈА: Варзим је већ направио једно чудо, може ли ново?

FOTO: Tanjug

Večeras od 21.45 u osmini finala Kupa Portugala trećeligaš Varzim dočekaće na istoimenom stadionu u gradu Povoa de Varzim Benfiku, sa nadom da može da napravi senzaciju i eliminiše lisabonske ''orlove'' u kupu.

Ne bi to bila ni prva velika pobeda Varzima u Kupu ove sezone. Ekipa koja je prošle sezone ispala iz portugalske druge lige uspela je da u trećoj rundi eliminiše Sporting zahvaljujući minimalnoj pobedi, što je dovoljan znak upozorenja za lisabonske ''orlove'' da ne shvate olako ovu ekipu. Bila je to i mala osveta Varzima pošto je prošle sezone u Kupu eliminisan upravo od Sportinga u četvrtoj rundi.

Varzim dočekuje Benfiku u prilično solidnoj formi pošto je u prethodnih sedam mečeva doživeo samo jedan poraz uz četiri pobede i dva remija. U Trećoj ligi Varzim ima prilično dobru situaciju pošto je trenutno na drugom mestu, što mu donosi borbu za promociju u drugu ligu. Kada je reč o Kupu Portugala, ovaj tim nikad nije uspeo da ostvari neki značajniji uspeh i autsajder je protiv Benfike.

Lisabonski ''orlovi'' prošle sezone nisu uspeli da dođu do završnice Kupa Portugala pošto su u osmini finala ubedljivo sa 3:0 poraženi od Porta, kasnijeg osvajača trofeja. Benfika je poslednji trofej u Kupu osvojila još 2017, a u ovom takmičenju je najtrofejniji klub Portugala sa 26 titula uz 12 izgubljenih finala. Benfika je takmičenje u Kupu počela u trećoj rundi i umalo se već na startu okliznula pošto je niželigaša Kaldas uspela da eliminiše tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U narednoj rundi su igrači trenera Rodžera Šmita minimalnim rezultatom savladali Eštoril i tako stigli do osmine finala i meča protiv Varzima.

Benfika je sve doskoro bila bez poraza od početka sezone, da bi u prvom meču portugalskog šampiona posle povratka sa mundijalske pauze bila ubedljivo poražena od Brage sa 3:0. Ipak, nije to ostavilo mnogo traga na Šmitov tim koji je u narednom kolu savladao Portimonense i tako nastavio pohod ka titulišampiona Portugala.

Benfika i Varzim do sada su odigrali svega pet mečeva, a interesantno je da je poslednji bio takođe u osmini finala Kupa i da je Varzim tada slavio sa 2:1. Varzim ima ukupno dve pobede protiv ''orlova'', koliko ima i Benfika dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,40) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)