MONPELJE U BORBI ZA GORNJI DEO TABELE: Raspucani Marselj dolazi na ''De La Moso''

M.T.

02. 01. 2023. u 09:34

GOSTI su u prethodnom kolu postigli šest golova.

МОНПЕЉЕ У БОРБИ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТАБЕЛЕ: Распуцани Марсељ долази на Де Ла Мосо

Foto: Profimedia

Monpelje i Marselj pobedama su završili prošlu godinu i žele da u istom stilu započnu 2023. godinu u međusobnom duelu koji se u okviru 17. kola francuskog šampionata igra večeras od 19 časova na stadionu ''De La Moso''.

Posle sedam kola u kojima nije znao za pobedu u Ligi 1, Monpelje je u prethodnom kolu konačno uspeo da prekine sušni period i trijumfuje protiv Lorijena sa 2:0. Bila je to serija tokom koje je Monpelje imao čak pet uzastopnih poraza a zatim i dva vezana remija, pa je pobeda stigla u pravom trenutku.

Sada ekipa Romana Pitoa ima 17 osvojenih bodova na 13. mestu tabele i četiri boda je udaljena od zone ispadanja, a isto toliko je daleko od gornje polovine tabele. Ono što može da brine Monpelje je igra na domaćem terenu. U poslednjih 15 mečeva pred svojim navijačima Monpelje je samo tri puta pobedio, a u poslednja tri kola koja je igrao kod kuće uspeo je da osvoji samo bod.

Marselj je u seriji od tri uzastopne pobede u šampionatu Francuske, pošto se na dve pobede pre Svetskog prvenstva nadovezao ubedljiv trijumf protiv Tuluza od 6:1 u prošlom kolu. Ekipa Igora Tudora je uspela da podigne formu posle veoma bledih partija tokom oktobra meseca, ali na sreću navijača to se nije odrazilo na poziciju na tabeli.

Marselj je trenutno na trećem mestu sa 33 osvojena boda, iza Lensa koja ima 40 i Pariz Sen Žermena koji je prvi sa 44 boda, a upravo je od Lensa juče doživeo prvi poraz u sezoni, pa sada Tudorova ekipa može pobedom da smanji zaostatak za ''svecima'' i da nastavi da prati Lens.

Trener Monepelja Roman Pito ima gotovo idealnu situaciju pred utakmicu sa Marseljom pošto će odsustvovati samo Vahbi Kazri koji vuče povredu još od Svetskog prvenstva, dok su svi ostali igrači zdravi i na raspolaganju. Što se tiče Marselja, ni ekipa Igora Tudora nema previše problema sa povređenim igračima. Za meč protiv Monepljea, Tudor ne može da računa na Amine Harita koji se oporavlja od povrede ligamenata kolena, kao ni na Matea Genduzija zbog povrede zgloba.

Monpelje je u podređenom položaju u odnosu na Marselj u poslednjih deset mečeva pošto je uspeo da slavi samo jednom, dok je Marselj upisao pet pobeda, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Poslednji put Moneplje je pobedio Marselj u Ligi 1 pre četiri godine.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri