DUŠKO IVANOVIĆ SE VRAĆA NA MESTO USPEHA! Crvena-zvezda je desetkovana

M.T.

02. 01. 2023. u 09:18 >> 09:19

Crveno-beli bez četvorice igrača na gostovanju.

ДУШКО ИВАНОВИЋ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО УСПЕХА! Црвена-звезда je десеткована

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Splita uspeli su da ostvare dve pobede u prethodna tri kola ABA lige, ali ih u 13. kolu regionalnog takmičenja čeka veoma nezgodan duel protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde koja gostuje danas od 16.30.

Splićani za sada nemaju baš dobru sezonu u regionalnom takmičenju pošto su ostvarili samo četiri pobede uz osam poraza. Od te četiri pobede, dve su stigle u prethodna tri kola kada je Split uspeo da savlada Megu i u prethodnom kolu MZT u Skoplju, direktne rivale u borbi za opstanak u ligi. Upravo te pobede su Split smestile iznad zone ispadanja u ligi na 12. poziciju sa 16 bodova, dok MZT i Mega imaju po 15 na poslednja dva mesta.

Za razliku od Splita, Crvena zvezda za sada igra veoma dobro u ABA ligi. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja doživeo je samo jedan poraz i to iznenađujući od Zadra, ali je u prethodnih pet kola nanizao pet pobeda i trenutno je treći na tabeli iza Budućnosti i Partizana, ali samo zbog činjenice da ima jedan meč manje zbog odložene utakmice protiv Cedevita Olimpije.

Ova utakmica za Crvenu zvezdu dolazi posle nesrećnog poraza od Barselone u okviru Evrolige posle produžetka, tako da će izabranici Duška Ivanovića utehu potražiti pobedama u regionalnom takmičenju što svakako nije dobra vest za Split.

Trener Crveno zvezde Duško Ivanović rado se seća vremena provedenog u Splitu pošto je tri sezone nosio dres tadašnje Jugoplastike sa kojom se popeo na krov Evrope. Međutim, ništa od toga danas neće biti važno kada njegov tim istrči na gostujući teren.

 - Veoma mi je drago što mogu da se vratim u Split, moj grad, gde sam proveo tri veličanstvene godine , upoznao divne ljude… Pun sam divnih uspomena i emocija, ali sutra sve to ide u stranu, jer nas čeka teška utakmica. Split igra odličnu tranziciju, vrlo su agresivni i teški su za braniti – rekao je Ivanović.

Pred ovu utakmicu trener Duško Ivanović neće moći da računa na Luku Vildozu, Hasana Martina, Nikolu Ivanovića zbog povreda, a na put nije krenuo ni Miroslav Raduljica. Ipak, bez obzira na izostanke važnih igrača crveno-beli su apsolutni favoriti u duelu protiv Splićana.

Split i Crvena zvezda odigrali su do sada samo osam mečeva u ABA ligi, pošto je domaćin vrlo često bio van regionalnog takmičenja. Crvena zvezda je dominantna u međusobnim duelima pošto je ostvarila sedam pobeda, dok je Split jedini trijumf uspeo da zabeleži još pre jedne decenije.

NAŠ TIP: UP +152,5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!