ANDERLEHT NI SENKA NEKADA MOĆNOG TIMA: Genk u strašnoj formi juri prolaz u četvrtfinale

M.T.

21. 12. 2022. u 10:37

DOMAĆIN tri i po meseca ređa samo pobede.

АНДЕРЛЕХТ НИ СЕНКА НЕКАДА МОЋНОГ ТИМА: Генк у страшнoј форми јури пролаз у четвртфинале

Foto: Profimedia

Pre nekoliko godina bi ovaj meč predstavljao pravi derbi i mada to još uvek jeste po renomeu klubova, forma i rezultati poslednjih godina ipak stavljaju Genk ispred Anderlehta, a to će posebno biti slučaj večeras od 20.45 u osmini finala Kupa Belgije koji ova dva tima igraju na ''Luminus Areni''.

Sezona za Genk počela je porazom u derbiju od Klub Briža u prvom kolu, ali ono što je usledilo posle toga verovatno nisu očekivali ni najoptimističniji navijači ''štrumfova''. Genk je krenuo u neverovatnu seriju koja još uvek traje i trenutno je u nizu od 20 mečeva bez poraza u kojima je ostvario fantastičnih 19 pobeda uz samo jedan remi. Ekipa trenera Vutera Vrankena pretvorila se u pravu kaznenu ekspediciju koja istovremeno pobede ostvaruje uglavnom ubedljivim rezultatom.

Genk je u prethodnoj rundi Kupa Belgije, tačnije u šesnaestini finala savladao Vesterlo minimalnim rezultatom. Prošle sezone Genk je ispao upravo u osmini finala, a tada je uspešniji od njega bio Klub Briž posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pet puta je Genk osvajao belgijski kup, što ga čini četvrtim najuspešnijim klubom u tom takmičenju.

Anderleht ovaj meč u kupu dočekuje sa novim trenerom Brajanom Remerom koji je 2. decembra preuzeo klupu od Robina Veldmana koji je bio samo privremeno rešenje posle odlaska Feliksa Mazua. Novi trener mogao bi da bude motiv više za ''ljubičasto-bele'', mada bi i to moglo da bude nedovoljno protiv izuzetno raspoloženog Genka.

Anderleht je najtrofejniji belgijski klub kako u domaćim okvirima, tako i na evropskoj sceni. Međutim, u poslednjih nekoliko sezona klub iz Brisela nema toliko uspeha pošto je poslednju titulu osvojio pre pet godina, a trofej u kupu pre 15 godina. Anderleht je devet puta osvajao Kup Belgije i jedino je Klub Briž trofejniji od njega sa 11 titula. U domaćem šampionatu stvari ne stoje najbolje za Anderleht koji se nalazi na 11. poziciji sa 20 osvojenih bodova, sedam više od Varegema koji je prvi tim ispod crte na 16. mestu.

Ova dva tima odigrala su meč u poslednjem kolu pre pauze zbog Mundijala i Genk je slavio sa 2:0. Računajući tu pobedu, Genk ih ima pet u poslednjih deset mečeva, dok je Anderleht ostvario jednu manje uz jedan nerešen meč. Poslednji put su ova dva tima u Kupu Belgije igrala u polufinalu u sezoni 2020/2021. i tada je Genks pobedio sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)