PROŠLA SEZONA U KUPU NE SME DA SE PONOVI: Rojal Union favorit protiv Ostendea

M.T.

20. 12. 2022. u 11:05

Domaćin poslednji put osvojio trofej u kupu pre više od jednog veka.

ПРОШЛА СЕЗОНА У КУПУ НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ: Ројал Унион фаворит против Остендеа

Foto: Profimedia

Prošle sezone je Rojal Union bio pravi hit belgijskog šapionata, ali je u kupu eliminisan veoma rano i ove sezone želi da popravi utisak, a večeras od 20 časova na stadionu ''Jozef Marien'' dočekaće Ostende u osmini finala Kupa Belgije.

Rojal Union pokazuje da nije bio jednosezonsko čudo, pošto je i u ovoj u vrhu belgijskog fudbala. Ekipa trenera Karela Gerertsa igra dobro od početka sezone i u poslednjih devet kola šapionata je bez poraza, a poslednji neuspeh su pretrpeli u derbiju protiv lidera prvenstva Genka koji je slavio sa 2:1. Taj meč odigran je 11. septembra, a od tada je Rojal Union odigrao 16 utakmica i doživeo samo jedan poraz i to u Ligi Evrope od Union Berlina, dok su u šampionatu Belgije ostali neporaženi u devet mečeva.

Vicešapion iz prošle sezone se i u ovoj trenutno nalazi na drugoj poziciji sa osvojenih 36 bodova, deset manje od vodećeg Genka koji trenutno deluje nezaustavljivo. Što se tiče takmičenja u Kupu Belgije, Rojal Union je dva puta uspevao da stigne do trofeja i to u uzastopnim sezonama, ali je drugi trofej osvojen pre 108 godina i dugo navijači kluba iz Sent Žila čekaju novi pehar u vitrinama. Prošle sezone se Rojal Union nije baš proslavio pošto je ispao veoma rano, jednu rundu pre šesnaestine finala od Mehelena, dok je ove sezone u šesnaestini finala savladao Kapelen sa 7:1.

Ostende se prilično muči ove sezone i malo je verovatno da je timu trenera Dominika Talamera Kup Belgije previše bitno takmičenje pošto u šampionatu ne stoji baš najbolje. Ostende je češće trpeo poraze nego što je uživao od početka sezone u pobedama i trenutno se nalazi na 14. mestu, četiri boda daleko od prve pozicije ispod crte na kojoj se nalazi Varegem. Pred pauzu zbog Svetskog prvenstva Ostende je u belgijskom šampionatu doživeo katastrofu pošto je a 6:0 poražen od Vesterloa.

Ostende je najveći uspeh u kup takmičenju ostvario u sezoni 2016/2017. kada je stigao do finala u kojem je poražen od Zulte Varegema posle jedanaesteraca. Prošle sezone je Ostende ispao kao i Rojan Union takođe u šestoj rundi kupa, a u ovoj je u šesnaestini finala uspeo da eliminiše sa 4:1 Tes Sport.

Rojan Union je uspešniji u poslednjijh deset mečeva sa pet ostvarenih pobeda u odnosu na tri Ostendea, a dve meča su završena nerešeno. Ostende je tri pobede ostvario u nizu, a poslednje dve su se dogodile upravo u Kupu Belgije. U meču ova dva tima u šapionatu pre dva meseca, Rojal Union je bio ubedljiv sa 6:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)