MK DONS ĆE POKUŠATI DA NAPRAVI IZNENAĐENJE: Lesteru se smeši četvrtfinale Liga kupa

M.T.

20. 12. 2022. u 16:36 >> 16:36

''Lisice'' su apsolutni favoriti u ovom meču.

МК ДОНС ЋЕ ПОКУШАТИ ДА НАПРАВИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Лестеру се смеши четвртфинале Лига купа

FOTO: Tanjug

Fudbaleri MK Donsa stigli su do osmine finala Liga kupa Engleske, ali se čini da ih sada čeka neprelazna prepreka u vidu premijerligaša Lestera sa kojim igraju pred svojim navijačima na stadionu ''MK'' večeras od 20.45.

MK Dons uspeo je u Liga kupu da prođe tri prepreke od starta takmičenja. Na početku je ekipa privremenog menadžera Dina Luintona, koji je postavljen posle smene Lijama Meninga, uspela da minimalcem savlada Saton u prvoj rundi, da bi potom savladala Votford sa 2:0. U šesnaestini finala MK Dons se susreo sa poznanikom i sapatnikom u borbi za opstanak u Ligi 1 Morekambom i uspeo da ostvari trijumf od 2:0, što mu je zakazalo duel protiv Lestera.

Luintonov tim je u velikim problemima u Ligi 1, posle 21 odigrane utakmice ima samo pet pobeda i čak 13 poraza. MK Dons bio je u seriji od pet mečeva bez pobede, da bi konačno ostvario trijumf protiv Portsmuta u poslednjem kolu 17. decembra, pošto timovi iz Lige 1 nisu imali pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru i trenutno se nalazi u zoni ispadanja na 22. poziciji sa osvojenih 18 bodova. Što se tiče Liga kupa, MK Dons je prošle sezone takmičenje završio već na startu pošto je poražen od Bornmuta sa ubedljivih 5:0.

Lester je za razliku od MK Donsa na pauzi zbog Svetskog prvenstva još od 12. novembra kada su ''lisice'' savladale Vest Hem i ta bi pauza mogla da bude određena prednost za domaćina ovog meča. Iako ekipa menadžera Brendana Rodžersa nema baš sjajnu sezonu, u seriji je od tri pobede, dok je u prijateljskom susretu protiv Troa pre desetak dana odigrala 0:0.

Prošle sezone Lester je u Liga kupu stigao do četvrtfinala gde je posle penala poražen od kasnijeg osvajača Liverpula, a ''lisice'' su tri puta podizale trofej u ovom takmičenju, ali poslednji put još 2000. godine. U prvom kolu ove sezone Lester je bio slobodan, da bi u drugom savladao Stokport sa 1:0, a u trećoj rundi je bio bolji od Njuporta sa 3:0.

MK Dons bi trebalo da bude u kompletnom sastavu za ovu utakmicu, dok se može očekivati da Rodžers malo promeša karte, mada svakako ne može da računa na Džejmsa Džastina, Rikarda Pereiru, Kaglara Sojunčua i Rajan Bertrana zbog povreda. Ipak, i u takvoj situciji Lester je favorit u ovom meču.

Ova dva tima odigrala su do sada osam mečeva, a prednost je na strani Lestera koji je ostvario pet pobeda, dok je MK Dons slavio jednom, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)