ĐURĐEVIĆ MORA DA POČNE DA POGAĐA: U derbiju Asturije Ovijedo pobedom stiže tim iz Hihona

M.T.

17. 12. 2022. u 12:08

DOMAĆIN tri boda iza gostiju na tabeli.

ЂУРЂЕВИЋ МОРА ДА ПОЧНЕ ДА ПОГАЂА: У дербију Астурије Овиједо победом стиже тим из Хихона

Foto: Profimedia

Od poslednjeg tima koji se nalazi iznad crte pa do sredine tabele timove deli samo šest bodova, a Ovijedo i Sporting Hihon nalaze se upravo u toj grupi i večeras od 21 sat u 21. kolu španske Segunde na stadionu ''Karlos Tartijere'' u međusobnom meču, u derbiju Asturije mogli bi da osvoje bodove koji bi mogli da im donesu pomeranje ka mirnijoj zoni.

Posebno bi situacija mogla da bude ozbiljna za Ovijedo. ''Plavi'' su posle odlične serije od šest mečeva bez poraza, od čega jedan u Kupu kralja, u prethodnom kolu izgubili minimalnim rezultatom od Eibara i tako prekinuli veoma dobru formu. Tim trenera Alvara Servere nije odigralo loše protiv Eibara, ali je domaćin umeo da iskoristi sovju priliku za razliku od Ovijeda i stigne do trijumfa koji mu je doneo čelnu pozciju na tabeli.

Ovijedo se sada nalazi na 16. poziciji na tabeli sa osvojena 24 boda, dva mesta bolje plasiran i tri boda više u odnosu na Ponferadinu, poslednji tim koji se nalazi iznad zone ispadanja. Eventualni neuspeh večeraS pred svojim navijačim mogao bi dodatno da zakomplikuje poziciju Ovijeda kojeg može da hrabri dobra forma na domaćem terenu gde je neporažen u poslednja četiri meča i od potencijalnih 12 bodova osvojio je 10.

Nešto lakše trenutno diše Sporting Hihon koji ne može da se pohvali baš sjajnom formom. Činjenica je da je tim trenera Abelarda u poslednjih devet mečeva u Segundi poražen samo dva puta, međutim slika izgleda skroz drugačije kada se uzme u obzir da je ostvarena samo jedna pobeda uz čak šest nerešenih utakmica. U poslednjih pet kola Sporting je poražen jednom, a ostvario je tri remija i tu jednu pobedu protiv Luga. Uroš Đurđević muči se ove sezone pošto je samo dva puta bio strelac na 18 mečeva.

U prethodnom kolu je Sporting remizirao sa Kartahenom bez golova i trenutno se naalzi na 11. poziciji u šampionatu sa 27 osvojenih bodova. Može se reći da je tim iz Hihona trenutno na ničijoj zemlji pošto je pet bodova udaljen od mesta koja vode u plej-of za plasman u La Ligu, dok je šest bodova daleko od prvog tima iznad crte, ali mu je pobeda svakako nepohodna.

U poslednjih deset mečeva ova dva tima veliku prednost ima Ovijedo koji je uspeo da ostvari šest pobeda naspram samo jedne Sportinga koji je posledi put slavio 2019, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,42)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi