PIPO INZAGI VODI BITKU ZA PRVO MESTO: Ređina cilja vrh preko Frozinonea

M.T.

08. 12. 2022. u 09:05

TRI boda razdvajaju današnje rivale.

ПИПО ИНЗАГИ ВОДИ БИТКУ ЗА ПРВО МЕСТО: Ређина циља врх преко Фрозинонеа

Foto: Profimedia

Derbi 16. kola italijanske Serije B igraće se danas od 15 časova na stadionu ''Oreste Granilo'' gde će drugoplasirana Ređina dočekati vodeći Frozinone u meču u kojem je ulog prvo mesto na tabeli.

Prošle sezone je Ređina u Seriji B sezonu završila na 14. mestu od 20 timova, ali se čini da su na jugu Italije rešili da u ovoj izbore plasman u elitni rang italijanskog fudbala. Od početka sezone Ređina igra veoma dobro i bez poraza je u poslednjih pet kola i na taj način je uspela da prebrodi krizu u kojoj se našla pre toga kada je u četiri kola tri puta bila poražena.

Od poraza u meču protiv Peruđe, tim iz Ređo Kalabrije nanizao je pet mečeva u kojima je pobeđivao ili remizirao, a u prethodnom kolu je u gostima savladao Brešu sa 2:0. Zahvaljujući tim rezultatima, ekipa legendarnog Filipa ''Pipa'' Inzagija stigla je do druge pozicije u Seriji B koja donosi direktan plasman u Seriju A sa 29 osvojenih bodova, četiri više od najbližeg pratioca Ternane, ali tri manje od današnjeg protivnika.

Poput Ređine ni Frozinone prošle sezone nije bio blizu plasmana u Seriju A pošto je sezonu završio na devetoj poziciji, ali je tim iz centralne Italije ove sezone jedan od najvećih favorita za promociju u viši rang. U poslednjih osam mečeva Frozinone ne zna za poraz i za to vreme je ostvario šest pobeda i dva remija. Posle šest uzastopnih pobeda, Frozinone je u poslednja dva kola remizirao sa Kaljarijem i Sudtirolom i zbog toga trenutno ima samo tri boda više od Ređine.

Frozinone ima najbolju odbranu u ligi sa svega 10 primljenih golova u prethodnih 14 kola, mada ni Ređina nije mnogo lošija sa 13 primljenih golova. Na drugoj strani, najbolju ofanzivu u Seriji B ima upravo tim iz Ređo Kalabrije pošto je do sada ekipa trenera Fabija Grosa postigla 28 golova, odnosno tačno dva po meču u proseku.

Ni Inzagi ni Groso nemaju problema oko sastava timova pošto mogu da računaju na sve igrače, pa se očekuje bespoštedna borba.

Ređini i Frozinoneu ovo će biti 10. jubilarni međusobni meč, a u prethodnih devet blagu prednost ima Ređina koja je slavila u četiri navrata dok je Frozinone upisao tri pobede, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega