HRVATSKOJ POTREBAN SAMO BOD: Belgija bez izbora, ''crveni đavoli'' sve karte bacaju u napad

M.T.

01. 12. 2022. u 08:40

BELGIJANCIMA samo pobeda rešava svaku dilemu.

ХРВАТСКОЈ ПОТРЕБАН САМО БОД: Белгија без избора, црвени ђаволи све карте бацају у напад

FOTO: AP/Tanjug

Jedna od najzanimljivijih utakmica u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru biće meč druge i treće selekcije sa prethodnog Mundijala u Rusiji, Hrvatske i Belgije u trećem kolu grupe "F" danas od 16 časova na stadionu ''Ahmad bin Ali'' u Al Rajanu, a direktan ulog je plasman u osminu finala.

Reprezentacija Hrvatske nalazi se na čelu grupe sa četiri boda posle remija sa Marokom u prvom kolu i ubedljive pobede nad Kanadom u prethodnom kolu, a upravo je Maroko iza ''kockastih'' sa istim brojem bodova i slabijom gol-razlikom. Kanađani su iznenadili Hrvatsku ranim vođstvom, ali posle pola sata rezultat je bio u korist hrvatskog nacionalnog tima, a Milan Borjan koji je doživeo mnogo uvreda sa tribina je Kanadu spasao i ubedljivijeg poraza.

Selekciji Zlatka Dalića je računica za Belgiju veoma laka, pošto im je i bod dovoljan da osiguraju plasman u osminu finala, dok bi pobedom definitivno potvrdili osvajanje prvog mesta u grupi, uz uslov da Maroko ne savlada Kanadu ubedljivije od razlike kojom je to učinila Hrvatska.

Belgija na ovom Svetskom prvenstvu nije ni bleda senka reprezentacije koja je skoro celu prethodnu deceniju konstantno u vrhu evropskog i svetskog fudbala. Ekipa Roberta Martineza jedva je savladala Kanadu u prvom kolu, u meču u kojem je definitivo bila lošiji protivnik, da bi u narednom sve njene slabosti prikazao Maroko koji je stigao do trijumfa.

''Crveni đavoli'' su trenutno treći u grupi sa tri osvojena boda i neophodna im je pobeda protiv Hrvatske ako žele u osminu finala. Postoji i scenario po kojem Belgija i sa remijem može do nokaut faze, ali u tom slučaju Maroko mora da izgubi od Kanade sa tri ili više golova razlike.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić verovatno neće menjati ništa i očekuje se da protiv Belgije istrči tim koji je savladao Kanadu sa 4:1. Kapitenu Luki Modriću preti opasnost od žutog kartona zbog kojeg bi pauzirao u osmini finala, ali se ne očekuje da Dalić odluči da ga ostavi na klupi. Belgija će biti bez Amadua Onande koji će preskočiti meč protiv Hrvatske zbog žutih kartona i to je najverovatnije i jedina prinudna promena koju će selektor ''crvenih đavola'' Roberto Martinez napraviti za ovaj meč.

Ovo će biti deveti međusobni meč Hrvatske i Belgije, a dve selekcije su izjednačene po učinku, pošto obe imaju po tri trijumfa, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Međutim, u poslednje tri utakmice protiv Belgije, Hrvatska nije uspela da dođe od pobede.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković