POBEDA JE SVE ŠTO SE TRAŽI: Može li Levandovski da nadigra Mesija?

M.T.

30. 11. 2022. u 18:27 >> 18:27

POLjSKA ima bod više od Argentine.

ПОБЕДА ЈЕ СВЕ ШТО СЕ ТРАЖИ: Може ли Левандовски да надигра Месија?

Tanjug/AP

Poslednje kolo grupe "C" na Svetskom prvenstvu u Kataru doneće direktan duel za plasman u osminu finala između Poljske i Argentine večera od 20 časova na stadionu ''974'' u Dohi. Poljaci su u boljoj poziciji pošto imaju bod više od Argentine pa im i remi odgovara.

Uspeo je Robert Levandovski u prethodnom kolu i pobedi protiv Saudijske Arabije konačno da postigne prvi gol u karijeri na Svetskim prvenstvima i tako anulira promašeni penal u prvoj rundi u duelu sa Meksikom kada su Poljaci odigrali nerešeno bez golova. Međutim, večeras ih čeka najteža utakmica u grupi, protiv Argentine predvođene Lionelom Mesijem.

Poljaci će mnogo nade polagati u odbranu koja se u prethodna dva kola pokazala kao jači deo tima, pošto su jedna od dve reprezentacije koja u Kataru još uvek nije primila gol. Tim selektora Česlava Mihneviča nada se da bi uz pomoć dobre defanzive mogli da obezbede Poljskoj prvi plasman u osminu finala na Mundijalu još od 1986. godine. Međutim, protiv Argentine su Poljaci primili gol na svakom od 11 mečeva igranih protiv dvostrukog svetskog prvaka. Poljacima pobeda garantuje prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala, a do toga mogu da dođu i remijem ukoliko Saudijska Arabija ne uspe da savlada Meksiko. Ako budu poraženi od Argentine, Poljaci mogu i da završe takmičenje u grupi, ukoliko Saudijska Arabija savlada Meksiko.

Posle šokantnog starta u Kataru i poraza od Saudijske Arabije, Argentina je uspela da se izbori sa Meksikom i predvođena Lionelom Mesijem dođe do trijumfa od 2:0. Na taj način su stigli do tri boda i druge pozicije iza Poljske, a kao prvi bi mogli da završe u grupi ako savladaju Poljake i da uz to Saudijska Arabija ne savladala Meksiko većom razlikom nego što je to učinila protiv Argentine. Ako odigraju nerešeno, Argentinci će zauzeti drugo mesto u grupi pod uslovom da Saudijci ne pobede Meksiko.

Prvo mesto u grupi je bitno Argentini kako bi izbegli u osmini finala kao drugoplasirani selekciju Francuske od koje su izgubili pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji upravo u osmini finala.

Selektor Poljske Česlav Mihnevič najverovatnije neće menjati ništa u odnosu na startnu postavu protiv Saudijske Arabije pošto nema problema sa povređenim igračima, a sastav protiv Saudijaca se dobro pokazao i ostvario pobedu. Slična je situacija i u redovima Argentine i ne treba očekivati da će Lionel Skaloni napraviti mnogo izmena u odnosu na tim koji je ostvario pobedu protiv Meksika.

Poljska i Argentina odigrale su do sada 11 međusobnih duela. Argentina ima značajnu prednost pošto je šest puta uspela da trijumfuje, dok su Poljaci upisali tri pobede, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije