DERBI PRED PAUZU: Frajburg i Union Berlin u borbi za drugo mesto

M.T.

13. 11. 2022. u 11:15

OBA tima su bez pobede u prethodnom kolu.

ДЕРБИ ПРЕД ПАУЗУ: Фрајбург и Унион Берлин у борби за друго место

Foto: Profimedia

Niko nije očekivao da će Frajburg i Union Berlin pred zimsku pauzu biti u vrhu Bundeslige, ali ova dva tima će danas u direktnom duelu od 17.30 u 15. kolu nemačkog šampionata na stadionu ''Evropa park'' odlučivati o drugom mestu.

Frajburg je posle odličnog starta sezone i odličnih igara, u poslednjih pet kola malo posustao, a sve je počelo ubedljivim porazom od Bajerna. Usledile su tri uzastopne pobede i činilo se da se Frajburg definitivno vratio na pravi kolosek, ali je u prethodnom kolu ekipa Kristijana Štrejha poražena u još jednom derbiju, ovoga puta u gostima protiv Lajpciga.

Štrajhova ekipa posle dva poraza u poslednjih pet kola kola zauzima treće mesto na tabeli sa 27 bodova odmah iza Union Berlina koji ima isti učinak. Frajburg je odličan kao domaćin ove sezone pošto je u šest utakmica doživeo samo jedan poraz i to od Borusije Dortmund u drugom kolu sezone.

Union Berlin je gotovo preslikao Frajburgov učinak pošto ekipa Ursa Fišera ima identičan učinak od osam pobeda i po tri remija i poraza sa takođe osvojenih 27 bodova, a Berlinci su ispred Frajburga samo zbog dva postignuta gola više. Union je poput Frajburga dobro igrao uz samo jedan poraz od Ajntrahta, da bi u poslednjih pet kola dva puta bio poražen uz jedan remi i dve pobede. Prvo je Bohum iznenadio Fišerovu ekipu, da bi Bajer iz Leverkuzena ubedljivo slavio, a zatim je Union u prethodnom kolu remizirao sa Augzburgom. Zbog toga su Berlinci danas u situaciji da se sa Frajburgom bore za to ko će biti na drugoj poziciji tokom pauze zbog Svetskog prvenstva.

Kristijan Štrejh ima uglavnom standardnu situaciju što se tiče povređenih igrača pošto će odsutni za poslednji meč pred pauzu zbog Svetskog prvenstva biti odsutni Kimberli Ezekvem, Žonatan Šmid i Manuel Gulde dok je upitan Danijel-Kofi Kejre zbog bolesti. Probleme sličnog obima ima i trener Uniona Urs Fišer. Frederik Ronov i Andraš Šafer ne mogu da igraju zbog povrede, dok Rani Kedira preskače Frajburg zbog suspenzije.

Prednost u međusobnim duelima ova dva tima neznatno je na strani Uniona koji je slavio u četiri od poslednjih deset njihovih utakmica, dok je Frajburg ostvario tri pobede, a tri meča su završen nerešenim rezultatom. Međutim, Frajburg je poslednji put slavio protiv Uniona pre više od dve i po godina, a to je ujedno i poslednji njihov trijumf kod kuće.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)